Szereken is készülnek otthon a fradisták

A junior világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián kivételével személyre szabott edzéstervvel, egyesületi eszközökkel, de immár a négy fal között, otthon készülnek az FTC-Telekom férfi szakosztályának tornászai, erről Puskás Jenő szakosztályvezető számolt be.

A szakvezető elmondása szerint a zöld-fehérek a többi egyesülettel összhangban felfüggesztették az edzéseket, a tornászok pedig otthon folytatják az edzéseket, emellett különböző versenyfeladatokkal igyekeznek színesíteni a tréningeket – derült ki a Magyar Torna Szövetség szerdai közléséből. Hozzátette, az edzők napi szinten kapcsolatban vannak a növendékekkel, sőt élő online edzéseket is tartanak. Az egyesület tagjai is folyamatos kapcsolatot tartanak egymással, és szigorú biztonsági intézkedések között, meghatározott időintervallumon belül cserélgetik a szereket, így például a lólengéshez használatos gombát vagy karfát, de van olyan sportoló, aki külön szereket készíttetett magának.

A fentiektől eltérő módon, az utolsó éves ifjúsági versenyző, Balázs Krisztián teremben edz a fővárosiaknál, Nagy Zoltán edzővel. Puskás Jenő szerint ez az új szituáció kezdetben a Kiki becenévre hallgató versenyző számára nehézséget jelentett, de azóta már zökkenőmentesen zajlik a felkészülés.

Puskás Jenő, szakosztályvezető, FTC-Telekom: Amikor a rendkívüli helyzetet bevezették, még próbálkoztunk edzéseket tartani, mert szigorú biztonsági intézkedések között ugyan, de be lehetett menni a terembe. A későbbiekben aztán nem tartottunk edzéseket. A növendékeknek kiadtunk eszközöket, edzéstervekkel együtt, így otthon tudnak edzeni a továbbiakban. Kiki az elején nehezen viselte a helyzetet, később pedig bejelentették, hogy a világversenyek is elmaradnak, de aztán összerakta magát fejben.

fotó: MATSZ