Újabb nagy siker: Nagy Bernadett Eb-bronzérmes Budapesten!

Szabados Noémi ötödik, Dollák Tamara bronzmeccses a budapesti Eb-n.

A magyar szövetség csütörtök esti beszámolója szerint a budapesti Európa-bajnokság negyedik versenynapján a fiatal magyar női válogatottból ketten voltak érdekeltek a bronzmérkőzéseken: a junior és U23-as Eb-3. Szabados Noémi (68 kg, Ferencváros), valamint a junior és U23-as Eb-győztes Nagy Bernadett (76 kg, UTE). Előbbi az U23-asok között kontinenselső és vb-3. Natalia Strzalkával nézett farkasszemet. A lengyel rivális fokozatosan húzott el mögé kerülésekkel, kitolással, s bár Szabados mindent megpróbált, csak szépíteni tudott, 7-4-re kikapott, így ötödik lett.

Örültem volna, ha van még egy kis idő, de ez van, csak hat percig tart minden mérkőzés, a lengyel lány sajnos későn fáradt el. Ettől függetlenül nagy élmény volt az esti programban birkózni, remek hangulat mellett küzdhettem, sajnálom, hogy nem sikerült érmet nyernem

– mondta versenyzőnk.

Lehet, ha kicsit előbb nyitja meg a hajrát, több keresnivalója lett volna.

Nagy Bernadettnek bolgár rivális jutott a bronzmérkőzésen Maria Oriaskova személyében, s ő szerencsére alaposan bekezdett, hiszen hamar vezetést szerzett egy szép lábra menéssel. 2-0, 4-0, majd kitolásokkal 5-0, 6-0, aztán hiába küzdött a fizikailag igen „kigyúrt” ellenfél, jött az újabb mögé kerülés és máris 8-0.

A végén belefért a szépítés is, Nagy 8-2-re győzött s megszerezte a bronzérmet.

Az elején azt gondoltam, sima lesz, mert ez a lány nem ügyes, csak nagyon erős. Négy nullnál nagyon fájt a térdem, de tudtam, hogy nem állhatok meg, szóval hajtottam tovább. Szerencsére meglett az eredménye. Köszönöm a szurkolóknak a buzdítást, nagyon jó volt hazai közönség előtt birkózni. Természetesen örülök a bronzéremnek, főleg azok után, hogy ennyire nehéz sorsolásom volt. Őszintén, a verseny előtt nem gondoltam volna, hogy ezen az ágon ezt elérhetem. Mérhetetlenül boldog vagyok

– mondta újabb hazai Eb-érmünk méltó tulajdonosa.

Négy másik magyar hölgy kezdte volna meg a szereplését csütörtökön, de Elekes Emese (72 kg, Vasas) térdsérülést szenvedett a rajtot megelőző utolsó edzésen, így kénytelen volt visszalépni. Dénes Mercédesz (53 kg, Érdi Spartacus) elsőre két vállra fektette a bolgár Irena Binkovát, aztán technikai tussal veszített a vb- és Eb-bronzérmes lengyel Katarzyna Krawczyk ellen. Az U23-as Eb-2. és -3. Dollák Tamara (57 kg, UTE) tussal verte a finn Jenna Hemiaét, majd hasonlóképpen kikapott az olimpiai bronz- és Eb-ezüstérmes bolgár Evelina Nikolovától. Utóbbi bejutott a döntőbe, így Dollák pénteken a harmadik helyért küzdhet azzal a török Elvira Kamalogluval, akitől pár hete a plovdivi U23-as Eb-n 8-6-ra kikapott.

A sorsolás alapján pénteken rajtoló kötöttfogású honfitársaink közül Kecskeméti Krisztián (63 kg, Cegléd) török riválissal kezd, az Eb-2. Lévai Zoltánnak (77 kg, BHSE) a zentai születésű szerbiai világbajnok, Nemes Viktor, az Eb-3. Szilvássy Eriknek (87 kg, Csepeli BC) a grúzból szerbbé lett vb- és Eb-győztes, olimpiai 3. Zurabi Datunasvili jutott, az idei U23-as kontinensbajnok Vitek Dáriusz (130 kg, BHSE) pedig svájci ellenféllel küzd meg elsőre.

Címlapkép: facebook.com/magyarbirkozokszovetsege

Fotók: MBSZ/Róth Tamás