A Győrnek csütörtöktől-vasárnapig kész forgatókönyve van a Final4-on

A Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorában Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke beszélt arról, hogyan készül a klub minden évben arra, hogy a Győr a Final4-on jól tudjon szerepelni.

A sportcsatorna honlapjának közlése szerint nem a feszültség, hanem a felkészültség és a tapasztalat segíti abban a csapatot és a játékosokat is, hogy minden a terveknek megfelelően alakuljon a Papp László Arénában. Van egy kész forgatókönyv, amely nem változhat semmilyen külső körülmény miatt. Ez a felkészültség előny lehet a többiekkel szemben. A teljes adást szerdán 19 órától lehet megnézni a Sport1-en.

Profi játékosok, nem kell nagyon nagy feszültségre gondolni, sőt egyáltalán nincs feszültség, mindenki teszi a dolgát. Hála Istennek rutinosak vagyunk ebben, a Budapestre utazásban, az összekészülődésben, és minden egyéb, szertartásszerű folyamatban, ami a Final4-t jellemzi” – kezdte a Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorának felvételén a győri klub vezetője, Bartha Csaba. Kiemelte, hogy a háttérben dolgozó stáb milyen komoly munkát végez ezen a hétvégén is: „Mi erre a hétvégére úgy tekintünk, mint egy hatalmas nagy stáb gyakorlatilag. Mindenki, aki él és mozog a klub kötelékében, elutazik a Final4-ra, és teszi a dolgát. A játékosoknak, akik a legfontosabbak, és a szakmai stábnak megpróbálunk maximálisan nyugodtságot árasztani, hogy minden a helyén legyen. Mindent előre eltervezünk, és az orvostól a masszőrig, a gyógytornászig, a fizioterapeutáig, a jégkádtól kezdve a különböző regenerációs eszközig mindent és mindenkit elhozunk Győrből, és berendezkedünk a hotelben.”

Nagyon nagy előny a győriek számára, hogy hatalmas rutinjuk van ezen az eseményen. 2014 óta, amióta ilyen lebonyolítás szerint zajlik a végjáték, csak egyszer nem jutott el a négyesdöntőre a csapat, az elmúlt négy alkalommal ott volt (2020-ban elmaradt, ezért 2016 és 2019 között), sőt, 2017 óta csak az ETO jutott fel az európai női klubkézilabda csúcsára.

„A technikai vezetők és Szabó Tamás nemzetközi igazgató napi szinten kapcsolatban van az MKSZ-szel és az EHF-fel. Kérem őket, hogy mindent írásban adjanak le, hogy kapjunk engedélyt mindenre, akár a hotelt, akár a csarnokot, akár az öltözőket illetően. Nekünk nagyon sok extra kérésünk van, ezt elmondhatom, de mi szerintem sokkal felkészültebbek vagyunk – és ez talán jelent 1-1 százalékot egy gólnál -, mint amikor egy új csapat megérkezik a Final4-ra a stábbal, és gyakorlatilag 1-2 nap kell neki ahhoz, hogy felmérje, itt tulajdonképpen mi is történik. Mi készen vagyunk egy forgatókönyvvel csütörtök estétől vasárnap estig, amiben mi nem engedünk semmit. Ha bármi olyan dolog történik, hogy ezt meg kellen változtatni, akkor mi azt nem engedjük, mert nekünk ez le van írva, engedély van rá, megmutatjuk, és megyünk a saját dolgunkra. Legyen ez ebéd, legyen ez snack, az étkezés az egyik kulcskérdés, mert ha éhes a játékos, annál rosszabb nincs. Mi, mármint a játékosaink eszik a legtöbbet a Final4-on. Mindig ezen szoktunk viccelni, hogy a kiszolgáló személyzet is nevet, hogy mi mindig megtalálhatóak vagyunk az étteremben. Azt gondolom, nagyon jó munkát végeznek a kollégáim, nagyon köszönöm az ő munkájukat, és azok, akik egész évben dolgoznak a csapat mellett, jönnek velünk, ugyanúgy teszik a dolgukat, biztatnak minket, együtt vagyunk, és próbáljuk élvezni ezt a hétvégét.”

A Sport1 kiemelten foglalkozik a női kézilabda BL négyesdöntőjével. Szerdától péntekig jelentkezik a Harmadik Félidő Extra, szerdán Bartha Csaba, csütörtökön Ambros Martín, pénteken Görbicz Anita és Szabó Tamás lesz a műsor vendége.

Harmadik Félidő, 1. rész: május 26., szerda 19:00, Sport1

Harmadik Félidő, 2. rész: május 27., csütörtök 18:00, Sport1

Harmadik Félidő, 3. rész: május 28., péntek 18:00, Sport1

A Final4 két napja:

A kétnapos kézilabdaünnepet a Sport1 közvetíti, május 29-én és 30-án és 14 órakor kezdődik a műsorfolyam, és a két nap alatt összesen 14 órán át számol be a Papp László Arénában történtekről. A mérkőzéseket Méhes Gábor és Borsos Attila közvetíti, a kitelepült stúdióból Fazekas Erzsébet, Tóth Tímea és Pigniczki Krisztina jelentkezik, a helyszíni interjúkat Szél Tamás és Fülöp Marcell készíti. Az élő közvetítések után vasárnap a Harmadik Félidő zárja a kézilabdahétvégét.

A Final4 a Sport1-en:

Győri Audi ETO – Brest: május 29., szombat 14:00, Sport1 (élő)

Vipers Kristiansand – CSZKA Moszkva: május 29., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Bronzmérkőzés: május 30., vasárnap 14:00, Sport1 (élő)

Döntő: május 30., vasárnap 17:15, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő: május 30., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

 

fotó: gyorietokc.hu