A Nyugat csapata nyerte a Bozsik Bajnokok döntőjét

Fontos esemény színhelye volt az MLSZ telki edzőcentruma, itt rendezték meg az OTP Bozsik Bajnokok idei döntőjét, a Kelet-Nyugat összecsapást, amelynek végén a Király Gábor, Juhász Roland, Fenyvesi Evelin, Hajdú B. István irányította nyugati csapat örülhetett. A mindent eldöntő mérkőzést 12:5-re megnyerő együttes a Magyar Kupa döntőjének szünetében veheti majd át a díjat. A tavaly elindított kezdeményezés lényege, hogy közelebb vigye a fiatalokhoz a labdarúgást.

Az OTP Bozsik Bajnokok-programot már a második alkalommal hirdették meg. A testnevelő tanárok országszerte közel 400 diákot neveztek, a pedagógusok írásos jellemzése alapján pedig 35-35 fiatalnak sikerült eljutnia a nyugati csapat siófoki, illetve a keleti csapat szolnoki válogatójára. Itt az MLSZ szakembereinek bevonásával választották ki azt a 18-18 játékost, akik részt vehettek az április 25-i Kelet-Nyugat összecsapáson, illetve az azt megelőző edzőtáboron. A gálamérkőzés helyszíne a telki edzőcentrum volt, ahol számos, a labdarúgásból ismert hazai híresség kísérte figyelemmel a fiatal bajnokok játékát.

A nyugati válogatott játékosait Király Gábor és Juhász Roland mellett, Fenyvesi Evelin, a női válogatott tagja, valamint Hajdú B. István sportújságíró segítette mentorként. A keleti csapat felkészítésében pedig olyan kiválóságok vettek részt, mint Gera Zoltán, Nyilasi Tibor, Torghelle Sándor és Berkesi Judit sportriporter, aki korábban maga is futballozott. Az említett hírességek a válogatókon vagy a döntőt megelőző kétnapos edzőtáborban álltak a csapatok rendelkezésére.

A program különlegessége az volt, hogy nem igazolt, egyesületnél futballozó jelentkezőket vártak, hanem iskolai vagányokat, ügyesen cselező grundfocistákat, fiúknak is kötényt adó hölgyeket, vagy éppen csendes, de a pályán is bizonyítani akaró tanulókat. A tavaly elindított kezdeményezés lényege, hogy közelebb vigye a fiatalokhoz a labdarúgást, méghozzá nem csak azokhoz, akik esetleg erre akarják építeni karrierjüket, hanem azokhoz is, akik csak egy alkalommal szeretnének ünnepelt sztárokká válni. Olyan általános iskolás, felső tagozatos diákokat kerestek, akiknek egy életre szóló élményt jelent együtt edzeni a magyar válogatott volt és jelenlegi sztárjaival.

A Kelet-Nyugat mérkőzésen résztvevő játékosok az őket megillető díjat a Magyar Kupa döntőjének szünetében, ünnepélyes keretek között, várhatóan több ezer néző előtt vehetik majd át.

fotó: OTP Bozsik Bajnokok