A szezon hátralévő minden NBA-meccsét közvetíti a Sport TV

Lassan elérkezünk a főcsoportdöntőkhöz az NBA-ben, az odajutásért még egyetlenegy hetedik meccset játszik a Los Angeles Clippers és a Denver Nuggets. A meccs győztese lesz ott a liga legjobb négy csapata között a Boston Celtics, a Miami Heat és a Los Angeles Lakers mellett. Mostantól az öt említett csapat összes hátralévő meccsét adja a Sport TV.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának közlése szerint a Denver Nuggets már zsinórban a második párharcában állt fel 1-3-as hátrányból. A rájátszás első körben a Utah Jazzt kényszerítették hetedik meccsre, majd jutottak tovább, a másodikban a Los Angeles Clippers ellen egyenlítettek ki 3-3-ra úgy, hogy már kétmeccses hátrányban voltak. Ráadásul úgy nyerték meg a hatodik meccset 111-98-ra, hogy az első félidő végén 16 ponttal égtek, és korábban 19 pont is volt már közte.

Ki más lett volna a meccs legjobbja, mint Nikola Jokics? 34 pont, 14 lepattanó és 7 gólpassz jött tőle a közösbe.

A Denver Nuggets az NBA első csapata, amelyik két egymást követő párharcban is fel tudott állni 1-3-ról (és ez független attól, hogy nyer-e a Clippers elleni hetedik meccsen, vagy sem). Az NBA össze is dobott egy válogatást erről a menetelésről:

A Denver Nuggetsnek nagyon sok új rajongója lett azt látva, hogy így tud küzdeni ez a csapat. Aki szeretné őket látni, annak van egy jó hírünk,

A Sport TV közvetíti a Clippers-Nuggets párharc hetedik meccsét.

Ez pedig még csak a kezdet, mert ezzel a meccsel egy napon elkezdőik a keleti döntő is, amit a Boston Celtics és a Miami Heat vív, majd pénteken indul a nyugati döntő is a Los Angeles Lakersszel és az említett keddi meccs győztesével. A Lakers nagyon magabiztosan ejtette ki a Houston Rocketst, LeBron James természetesen zseniális, karrierje 10. konferenciadöntőjét játssza majd. Az Alley-oopban Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs tett nagyon fontos bejelentést a szezon hátralévő részével kapcsolatban:

Az NBA-szezon hátralévő minden meccsét közvetíti majd a Sport TV, ez minimun 13, maximum 22 találkozót jelent.

A pontos időbeosztást, és persze a csapatok pontos névsorát még nem tudhatjuk, de néhány találkozó menetrendje már biztos:

Boston Celtics – Miami Heat (keleti döntő, 1. meccs): szeptember 16., szerda 0:30 (élő) és 14:15 Sport1; szeptember 17., csütörtök 13:00 Sport2 és 23:30 Sport1

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets (nyugati elődöntő, 7. meccs): szeptember 16., szerda 3:00 (élő) és 23:15 Sport1

A Celtics-Heat párharc második meccsét csütörtökről péntekre virradóra rendezik.

A nyugati döntőt a Los Angeles Lakers és jövőbeni ellenfele péntekről szombatra virradóra kezdi hajnali háromkor.

 

(Fotó: twitter / @NBA)