Az idei ősz legmozgalmasabb 10 ezer perce!

Szeptember 23. és 30. között 7 nap a kihívások és a mozgás jegyében

Immár hatodik alkalommal csábítja különleges kihívásokra és sportolásra a mozgás szerelmeseit és az egészséges életmód híveit az Európai Sporthét. Az Európai Bizottság eddig közel 8 millió főt megmozgató, a #BeActive nemzetközi mottó égisze alatt zajló kezdeményezése szeptember 23. és 30. között az egész országban várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozat koordinátora, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT), illetve a két nagykövet, Kisó és Radányi Norbert ezúttal a tömegrendezvények helyett a kisebb létszámú, lokális és elsősorban szabadtéri programokat javasolják.

“Mozogni öröm, ráadásul egészséges is!” – ez az egyik alapmottója az Európai Bizottság évek óta közkedvelt European Week of Sport (EWoS), azaz Európai Sporthét elnevezésű programsorozatának. Még mindig nem késő a MASPORT koordinálásában zajló ingyenes sportfesztiválhoz csatlakozni, ráadásul ezt bármilyen sport- vagy civil szervezet megteheti. Bárki maga is felcsaphat „szervezőnek”, ha az europaisporthet.hu gyűjtőplatformon regisztrálja a saját, lehetőleg szintén nonprofit sporteseményét. A honlap természetesen az érdeklődők tájékozódását is segíti. Jó eséllyel mindenki találhat kedvére való sportprogramot a lakóhelye közelében. Eddig mintegy 400 eseményt regisztráltak.

KISÓ, a sporthoz több szálon kötődő műsorvezető és edző a nőiesebb mozgásformák népszerűsítésével buzdít aktivitásra. Radányi Norbert, a saját testsúlyos tréningek egyik hazai guruja pedig arra ösztönöz, hogy ha elég elszántak és ötletesek vagyunk, szinte bárhol, bármikor és szinte bármilyen eszközzel megmozgathatjuk az izmainkat. „Itt nincs teljesítménykényszer, csak mozgás és sportolva szórakozás!” – üzenik az Európai Sporthét nagykövetei, akik a MASPORT-tal közösen a tömegrendezvények helyett ezúttal inkább az egyéni és kisebb létszámú, lokális és elsősorban szabadtéri sportprogramokat javasolják.

A járványveszély miatt a MASPORT külön kérése, hogy mindenki tartsa be a távolságtartásra, maszkviselésre, fokozott fertőtlenítésre vonatkozó biztonsági előírásokat. A résztvevők együttműködésére számítva a szervezet bízik benne, hogy az előírások körültekintő betartásával minél több program biztonságosan megvalósulhat. A szervezet arra is külön felhívja a figyelmet, hogy a fizikai aktivitás erősíti az immunrendszer védekezőképességét, ráadásul a mentális egészségünkre is jó hatással van, ezért most még fontosabb, hogy kihasználjuk az alkalmat a mozgásra.

Európai Sporthét: szeptember 23. és 30. között, 7 nap a kihívások és a mozgás jegyében. Legyen ez az idei ősz legmozgalmasabb 10 ezer perce! Friss hírek és további részletek az Európai Sporthét honlapján és Facebook-oldalán.

Az (Európai Sporthét) eseménysorozat kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.