Babos Tímea elárulta: Thomas Drouet veszi át a magyar teniszező felkészítését

A MOL Csapat klasszisa nemcsak azt árulta el, miért váltak el egymástól Michael Joyce-szal, hanem azt is, hogy ki veszi át a friss Grad Slam-győztes játékos szakmai irányítását.

A friss Roland Garros-győztes (pontosabban címvédő) Babos Timi Insta-posztjában meleg szavakkal búcsúzott el edzőjétől, Michael Joyce-tól, akinek a búcsúposzt alá írt kommentjéből egyértelműen kiderül, nem bizalomvesztés, illetve személyes vagy szakmai nézeteltérések miatt szakított a MOL Csapat klasszisa és az amerikai sztáredző. – írja a molcsapat.hu.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

⚠️ NEWS‼️? • • Thank You Mike!?

timeababos (@timeababos) által megosztott bejegyzés,

Minden haladt a saját útján, ám a koronavírus közbeszólt” – mondta Timi a MOL Csapatnak. “Fél évig nem is tudtunk találkozni Michael-lal, azzal pedig talán nem árulok el nagy titkot, hogy online nehéz teniszedzéseket tartani.

A helyzet a mai napig sem lett könnyebb, a ki- és beutazási szabályok miatt nem tudunk tovább együtt dolgozni. Nagyon szeretjük és tiszteljük egymást, a szakmai kapcsolatnak vége szakadt, de barátok maradunk– tette hozzá Timi.

Thomas Drouet veszi át Timi felkészítését

A MOL Csapat soproni klasszisa elmondta, ahogy a vírus elvette tőle Joyce-t, úgy adta neki a lehetőséget, hogy korábbi edzőjével, Thomas Drouet-vel folytassa a munkát. A francia szakember hasonló helyzetbe került kínai játékosával, Vang Csianggal, mint Timi Joyce-szal: a beutazási korlátozások miatt nem tudták folytatni a közös munkát.

A maszk miatt senki nem szúrta ki, de a Roland Garrosra már Thomas kísért el– mondta mosolyogva Timi. “Tulajdonképpen a párizsi Grand Slam volt a teszt, amit néhány nap közös munka előzött meg, és mivel sikerült Kikivel címet védenünk, úgy döntöttünk, bejelentjük, hogy folytatjuk a közös munkát.

Timi két évvel ezelőtt, 2018 szeptemberében vett búcsút a francia szakembertől, ám a szakításnak akkor sem szakmai okai voltak. Furcsa is lenne ilyesmiről beszélni, hiszen a monacói edző irányításával lett világbajnok, Grand Slam-győztes teniszező, sőt a világranglistán is ekkor állt a legjobban: a páros ranglistát vezette, egyéniben pedig a 25. helyen állt. Timi két éve így mesélt a MOL Csapatnak a szakításról:

Akkor elfáradt a kapcsolatunk, de úgy váltunk el, hogy mindketten őszintén mondtuk a másiknak: remélem, egyszer még dolgozunk együtt. Most úgy kezdtünk neki a közös munkának, hogy tudjuk, legutóbb mit ment félre köztünk, így a hibáinkból tanulva, tiszta lappal tudunk együtt dolgozni.

Hogy mi ment félre legutóbb? Túlságosan sok időt töltöttünk együtt, és hiába a jó kapcsolat, egy idő után kontraproduktívvá válik, ha minden nap minden percét egy valakinek a társaságában töltjük. Őszintén szólva az eredményeken is látszott, amikor elkezdtünk egy kicsit besokallni a másiktól. Ilyen veszély most azonban nem fenyeget” – magyarázta Timi.

Babos Timi a vírus által tönkretett szezonban, az év nagy részében az edzőjétől többezer kilométerre is szállította az eredményeket, hiszen a három megrendezett Grand Slamből kettőt, az Australian Opent és a Roland Garrost megnyerte Kiki Mladenoviccsal, a US Openen pedig kurtán-furcsán, negatív vírustesztjük ellenére egészségügyi okból kizárták a legnagyobb esélyesnek számító magyar-francia párost.

 

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs