Bogdán Ádám a Liverpool-meccs szakértője lesz

Kedd este ismét összecsap egymással a Sevilla és a Liverpool, a találkozójukat a Sport1 közvetíti élőben. A mérkőzés egyik szakértője a Liverpool FC kötelékébe tartozó, de jelenleg Magyarországon tartózkodó Bogdán Ádám.

A sportcsatorna keddi közlése szerint a Liverpool FC 2015 nyarán igazolta le Bogdán Ádámot a Bolton Wandererstől. A 2015/16-os szezonban 3 Ligakupa, 2 Premier League és 1 FA-kupa találkozón védte a vörösök kapuját. 2016-ban a Liverpool kölcsönadta a hálóőrt a Wigan Athleticnek, azonban súlyos térdsérülést szenvedett. Kölcsönszerződése lejárt, így jelenleg is a Liverpool keretének tagja, azonban továbbra is a sérülésből való felépülésen dolgozik. Jelenleg Magyarországon van, ezért a Sport TV felkérte, hogy Kemenes Szabolcs és Nyilasi Tibor mellett ő legyen a harmadik szakértője csapata Sevilla elleni BL-mérkőzésének.

A válogatott hálóőr arról is beszél a ma esti közvetítésben, hogyan segíti ő maga is a súlyos beteg kapuspalánta, Vikukel Krisztián felépülését.

http://www.sport1tv.hu/Hirek/hu-HU/2017/11/20/stv_viku_gyogyulas

A mérkőzésről:

Másfél évvel ezelőtti Európa-liga-finálét játszott Bázelben a Sevilla és a Liverpool. A vörösök ugyan vezetést szereztek az első félidőben, de a (még Unai Emery vezette) andalúzok parádés második játékrésszel fordítva szerezték meg sorrendben harmadszor is a trófeát. Azóta már túl vannak egy újabb négygólos csörtén, az az idei első BL-játéknapon változatos küzdelemben 2–2-t hozott. Most fura szituációban meccselnek 18 hónapon belül harmadszor. A Pool még veretlen, de ha elveszti ezt a státusát a Ramón Sánchez Pizjuánban, az elsőséget is át kell adnia legyőzőjének. Iksz esetén marad a sorrend és az egypontos differencia is a két csapat között, ám egy (valószínű) hazai Szpartak-sikerrel a Maribor ellen az utolsó fordulóra még három együttes is versenyben maradna az E-csoportból a nyolcaddöntőbe jutásra. Amúgy mindkét csapat 5. hazája bajnokságában, s mindketten hazai győzelemmel hangoltak a BL-fordulóra: a Sevilla a Celta Vigót verte meg 2–1-re, a Liverpool a Southampton elleni 3–0-val tartotta otthon a három bajnoki pontot.

Sevilla-Liverpool: november 21., 20:00, Sport1 (élő); kommentátor: Kassai-Tóth Csaba