Emlékezés egy kiváló magyar hokisra – videó

Tizenegy évvel ezelőtt, 2009. március 25-én hajnalban valami megváltozott. A kiváló magyar hokis Ifj. Ocskay Gábor szívinfarktusban elhunyt. Ő rá emlékezünk.

Sose felejtem el, amikor reggel felkeltem, és megtudtam a hírt. Nem akartam elhinni, de sajnos kénytelen voltam. Ifj. Ocskay Gabi elment. Az élet kegyetlen, pont a névnapján történt meg a végzetes tragédia, és pár héttel az A-csoportos szerepléstől, amelyen a magyar jégkorong válogatott közel 70 év után újra a legjobbak között szerepelhet a svájci tortán. Senkinek sem volt egyszerű a családjának, a szakembereknek, a csaptársaknak, a barátoknak és a szurkolóknak.

A svájci világbajnokságon fergeteges hangulatot varázsoltak a magyar szurkolók Zürichben, arra nem lehetett jelzőket mondani. Amikor a publikum elkezdte skandálni Ocskay Gábor nevét, akkor elszorult mindenkinek a szíve, és könnycseppek is megjelentek. A magyar jégkorong válogatott 0 ponttal zárta a vb-szereplést, de Kiscsicsó mindörökké a legjobbak között marad.

A tragédia után a székesfehérvári jégkorongcsarnokot ő róla nevezték el, és a klub nevében is ott van mindörökké (a mezszáma volt a 19-es). Az élet drámája a fehérvári csapat története során idén bekerült az osztrák ligába, az EBEL-be a rájátszásba. Azóta elég sok mindent megélt a magyar hoki, de a kiváló játékos emléke örök!

A válogatottban 187-szer szerepelt. Ocskayt háromszor (1994, 1995, 2006) választották meg az év játékosának, ötször (1994, 1997, 2002, 2004, 2008) lett a legtechnikásabb játékos, és háromszor (1994, 2006, 2007) a legjobb csatár. Pályafutása során kizárólag az Alba Volánban szerepelt.

Gansxta Zolee, az ismert énekes, aki mellesleg óriási jégkorong rajongó írt egy emlékdalt a kiváló játékosról. Íme a videóklip.

fotó: Magyar Jégkorong Szövetség / jegkorong.blog.hu