Fucsovics Márton nagy csatában kikapott Stan Wawrinkától Indian Wells-ben- videó

Fucsovics Márton háromszettes nagy csatában kikapott a svájci Stan Wawrinkától az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló, keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában.

Az MTI hétfői közlése szerint a 27 éves magyar először volt kiemelt egy 1000-es kategóriájú (Masters) tornán, így a 29. helyen rangsorolva erőnyerőként csak a második körben kezdett. A háromszoros Grand Slam-bajnok svájci ellen 1/2 volt a mérlege, mindhárom korábbi meccsüket tavaly játszották: a később tornagyőztes Fucsovics nyert Genfben, majd Wawrinka bizonyult jobbnak – meccslabdákat hárítva – Torontóban, illetve Cincinnatiben.

A remek labdameneteket hozó nyitószettben a svájci 4:5-nél elvette a világranglista 31. helyén álló Fucsovics adogatását, majd játszmaelőnybe került. A folytatásban a nyíregyházi teniszező sorra hárította ellenfele bréklabdáit, 4:4-nél két gyors brék következett, végül a rövidítésben Fucsovics 3-1-ről fordítva hozta a szettet.

A harmadik felvonás elején a közönség felállva tapsolt, amikor a magyar játékos egy átemelés után Wawrinkának háttal, a lába között mutatott be foghatatlan ütést, de az ATP-rangsorban 40. rivális brékelt, csakhogy 4:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést. Ekkor azonban Fucsovics is elbukta az adogatását, és 33 éves ellenfele 3 óra 24 perc elteltével lezárta a meccset.

Nagyon színvonalas mérkőzésen vagyok túl, jól ütöttem a labdát, kevésen múlt a siker, és minden szettben megvoltak a lehetőségeim” – értékelt az MTI-nek Fucsovics Márton. “Fáj ez a vereség, harcoltam minden pontért, de Wawrinka rutinos ellenfél, sok nagy csatával a háta mögött. Ezzel együtt remélem, hogy legközelebb hasonló meccsen fordított eredmény születik” – tette hozzá.

A magyar játékos elmondta, még néhány napig Indian Wellsben marad, aztán a jövő hét közepétől már Miamiban edz, és egyelőre nem tudni, hogy az ottani szupertornán is kiemelt lesz-e.

Wawrinkára a harmadik fordulóban honfitársa, a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer vár.

Ezzel a magyarok számára véget ért a kaliforniai verseny, miután Fucsovics korábban párosban is kiesett, Babos Tímea egyesben és párosban is az első körben búcsúzott, míg Stollár Fanny a selejtezőben kapott ki.

Nem tudom, mit mondhatnék most Nektek. Itt ülök a jeges vízben egy három és fél órás csata után. Stan Wawrinka ellen háritottam 4 meccslabdát és mindent kiadtam magamból, ami ma bennem volt. Nem sok hiányzott, harcoltam minden pontért. Megyek tovább, a következő állomás Miami.” -írta közösségi oldalán Fucsovics Márton.

A mérkőzés összefoglalója:

Az ilyen meccsek után soha nem tudok aludni. Nagyon jó, színvonalas mérkőzés volt, úgy érzem, jól játszottam. Minden szettben megvoltak a lehetőségeim. Persze, csalódott vagyok, fáj a vereség, de remélem, nincs messze az idő, amikor én nyerem majd az ilyen csatákat. Stan a hálónál a kézfogás helyett magához húzott, megölelt és azt mondta, nagyon jó játékos lettem. Azért ez is sokat jelent.
Ezt a labdamenetet még meg fogom nézni néhányszor 😉” – írta facebookon Fucsovics Marci.

A meccse egyik legszebb jelenete:

Eredmény:

férfiak, 8,36 millió dollár (2,33 milliárd forint) összdíjazás:

egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Stan Wawrinka (svájci)-Fucsovics Márton (29.) 6:4, 6:7 (5-7), 7:5

fotó: Fucsovics Márton sportolói fb oldala