Három bronzérem az ORV-n a finálékban

A fiú tornászok kettő-, a lányok pedig egy harmadik helyet szereztek a libereci ORV-n a szerenkénti döntőkben, Závory Szilárd kettő, Szilágyi Nikolett egy harmadik helyet gyűjtött be.

A Magyar Torna Szövetség szombati közlése szerint a megmérettetés zárónapján a finálékat rendezték a csehországi viadalon. A hölgyeknél Szilágyi Nikolett szerepelt a legjobban, aki gerendán 12.570 ponttal a harmadik helyen végzett, így bronzérmet szerzett. A talajon és ugráson döntőbe jutó Szujó Hanna mindkét szeren a hetedik helyen végzett (talaj,11.600); (ugrás,12.717). Nerhof Anett felemáskorláton 11.270 ponttal hatodik lett.

A fiúknál Závory Szilárd gyűrűn ért fel a dobogó legalsó fokára (12.800), míg Bátori Szabolcs ugyanezen a szeren lett negyedik (12.550), lólengésben Márkus Sebestyén a harmadikkal is azonos pontszámmal végül ötödik lett (12.150), mivel az E pontszáma alacsonyabb volt a többieknél. Ugráson szintén Závory lett harmadik (13.150), Molnár Botond pedig ötödik (12.475). Talajon Dobrovitz hatodik (12.550) Závory nyolcadik (11.700) helyen fejezte be a viadalt. Závory korláton is bejutott a fináléba ahol, a negyedik helyet szerezte meg(12.500). A fiúk utolsó szerén, nyújtón Bátori hetedikként (10.150) zárt.

A magyar csapat végül összesen öt megszerzett éremmel zárta az idei ORV-t. A finálék részletes eredményekért KATTINTSON IDE

Závory Szilárd: Nagyon jó verseny volt az év utolsó megmérettetése. Boldog vagyok, hogy sikerült két szeren is bronzérmet szerezni. Már a kvalifikáció alkalmával is éreztem ezt a két szert, és örülök annak, hogy a döntők napján is sikerült bizonyítanom ezt.

Szilágyi Nikolett: Örülök a harmadik helynek, a verseny előtt is gerendán vártam saját magamtól a jó szereplést. Az edzőmmel beszéltük, hogy a kötésekben még javulnom, javítanom kell, de ezzel együtt is boldog vagyok az elért eredmény miatt.