Hétvégén rendezik az első hóröplabda ob-t

Szombaton és vasárnap első alkalommal rendezik meg a hóröplabda országos bajnokságot Eplényben.

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Ludvig Zsolt főtitkár úgy fogalmazott, fiatal, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakágról van szó.
Az országos bajnokság győztesei kijutnak a március végi, első Európa-bajnokságra” – mondta a főtitkár, hozzátéve, a hóröplabdázásnak 2026-tól kezdődően az olimpiai részvételre is lehet esélye.

Bánki Ágnes, a strand- és szabadidős röplabda bizottság elnöke kiemelte, fontosnak tartja, hogy a szakágban már most tudnak országos bajnokságot rendezni, mert így nem lesz nagy a lemaradás a nemzetközi mezőnyhöz képest.
Ahol a környezeti adottságok megfelelőek, ott már most nagy népszerűségnek örvend a hóröplabda, így nagy öröm, hogy az MRSZ égisze alatt meg tudjuk rendezni az országos bajnokságot” – mondta Bánki Ágnes.

A hétvége egyik résztvevője, Czene Adrienn elmondta, érdekes versenyre számít, mert a hazai játékosok főleg homokon tudtak készülni az országos bajnokságra, így nem tudni, kinek kedveznek majd leginkább a körülmények.

A hóröplabdát ugyanolyan méretű pályán játsszák, mint a strandröplabdát, a szettek azonban nem 21, csak 15 pontig tartanak.

Szombaton a férfiak, vasárnap a nők versenyét rendezik az eplényi síarénában, az Európa-bajnokság március 23-25-én lesz az ausztriai Wagrainban.

(MTI)

fotó: hunvolley.hu