Indul a csúcsminőségű nemzetközi kézilabdaszezon

A női Bajnokok Ligája csoportkörével szeptember 12-én elkezdődik a 2020-21-es nemzetközi kézilabdaszezon csúcsidőszaka.

A hölgyek után pár nappal a férfi BL is elstartol, decemberben pedig női Európa-bajnokságot rendeznek. Ezeket mind a Sport TV-n követhetjük majd -adta hírül a sportcsatorna hivatalos honlapja,

Női BL

Nagy átalakuláson ment át a női kézilabda Bajnokok Ligája, a 2020-21-es szezontól a lebonyolítása megegyezik a férfiakéval. A legjobbakat két nyolcas csoportba sorsolták, így 14 csoportmeccs után jön az egyenes kieséses szakasz. A két csoport első két helyezettje rögtön a negyeddöntőbe jut, a harmadiktól hatodik helyig végző csapatok oda-visszavágós rendszerben párharcokat játszanak azért, hogy a legjobb nyolc közé jussanak. Az egész szezon csúcspontja pedig természetesen majd a májusi budapesti Final4 lesz.

Hazánkat a korábbi évekhez hasonlóan az FTC-Rail Cargo Hungaria és a címvédő (2019-es győztes) Győri Audi ETO KC képviseli. Talán azt már megszokhattuk, hogy a Győrt tartják a sorozat első számú esélyesének, de az FTC is jelentős erősítéseket hajtott végre. Bátran bízhatunk abban, hogy mindkét magyar csapat jól szerepel majd.

Mindketten szeptember 12-én játsszák első csoportmeccsüket, a Győr Moszkvába látogat, hogy a CSZKA Moszkva ellen játsszon, míg a Fradi a Rosztov-Dont fogadja. A Sport1 ezeket a mérkőzéseket, akárcsak a magyar csapatok minden találkozóját, élőben közvetíti.

CSZKA Moszkva – Győri Audi ETO KC: szeptember 12., szombat 15:15, Sport1; kommentátor: Méhes Gábor

FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don: szeptember 12., szombat 18:00, Sport1; kommentátor: Bartha Zoltán

Férfi BL

Férfifronton az igazán komoly változás az lesz, hogy a meccseket mostantól szerdán és csütörtökön vívják majd a csapatok. A magyar csapatok szempontjából az nem mérvadó, hogy megszűnt a C és D csoport, hiszen a MOL-Pick Szegednek és a Telekom Veszprémnek is biztos helye van Európa 16 legjobb csapata között. Különleges szezon lesz abból a szempontból, hogy 2 kölni Final4 is lesz fél éven belül. A 2020-as négyes döntőt a Telekom Veszprémmel (illetve a Barcelonával, a Kiellel és a PSG-vel) december 28-29-én rendezik majd a Lanxess Arenában. Az EHF a napokban jelentette be, hogy mindenképpen megtartja az eseményt. A 2021-es négyes döntőre június 12-13-án kerül sor, de bőven lesz dolga a Veszprémnek és a Szegednek, ha el akar oda jutni.

Nantes – Telekom Veszprém: szeptember 16., szerda 20:45, Sport1; kommentátor: Bartha Zoltán

MOL-Pick Szeged – PSG: szeptember 17., csütörtök 18:45, Sport1; kommentátor: Méhes Gábor

EHL

A korábbi EHF-kupát férfi és női fronton is felváltotta a kézilabda Európa-liga (EHL). Valójában ebben már bemutatkozott a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely az első selejtezőkörben továbbjutott a Butel Szkopje ellen, a másodikban pedig a német Füchse Berlin lesz az ellenfele. Ebben a fázisban kapcsolódik be a Balatonfüred a küzdelmekbe, amely a szlovén Trimo Trebnjével találkozik. A Grundfos Tatabánya automatikusan csoportkörös az EHL-ben ebben a szezonban. A csoportkör október 20-án kezdődik.

A hölgyeknél az EHL csoportkörében biztosa helye van az EHF-kupa címvédőjének, a Siófoknak, az Alba Fehérvár már októberben a hivatalosan második selejtezőkörben bemutatkozik, abszolút favoritként a svájci LC Brühl Handballlal mérkőzik meg, a harmadik fázisban a DVSC Schaeffler és a Váci NKSE is csatlakozik majd. Előfordulhat tehát, hogy négy magyar csapat szerepel majd a 2021-ben induló női EHL csoportkörének 16-os mezőnyében.

HEDO-B. Braun Gyöngyös – Füchse Berlin: szeptember 22., kedd 18:45, Sport1

Női kézilabda Európa-bajnokság

Az EHF és a rendező országok a napokban jelentették be, hogy a tervek szerint megtartják a női kézilabda Európa-bajnokságot Norvégiában és Dániában december 3. és 20. között. A magyar válogatott az első csoportkörben a világbajnok Hollandiával, valamint Szerbiával és Horvátországgal szerepel egy négyesben Trondheimben. A középdöntőbe jutáshoz az első háromban kell végeznie Elek Gábor és Danyi Gábor együttesének.

A Sport TV élőben közvetíti a 2020-as női kézilabda Európa-bajnokságot

7 MESTERLÖVÉSZ

A 2020-21-es kézilabdaszezo önnálló kampányt is kap “7 MESTERLÖVÉSZ” címmel. A westernre hajazó kisfilm és hirdetések főbb szerepeiben Faluvégi Dorottyát, Klujber Katrint, Stine Oftedalt. Bánhidi Bencét, Rodrigo Corralest, Ligetvári Patrikot és Dmitrij Zsitnyikovot látjuk.

Kezeket fel! és Harmadik Félidő

A Sport TV-n továbbra sem maradnak el a nemzetközi kézilabdasorozatokkal foglalkozó jól megszokott magazinműsorok. A kéthetente jelentkező Kezeket fel!-ben igyekszünk minél közelebb hozni a kluboka és játékosokat a nézőkhöz, ellátogatunk hozzájuk, bemutatjuk azt a hátteret, amiben élnek. A Harmadik Félidő című műsorunk megújul, továbbra is vasárnap várjuk a nézőket, továbbra is Petur András lesz a házigazda, és az ismert szakértők foglalnak majd helyet a stúdióban, de a körítés változik majd. Ezen felül ajánljuk mindenki figyelmébe Ágai Kis András és Borsos Attila hetente jelentkező Kézivezérlés című podcastjét.

Kezeket fel!: szeptember 11., péntek 17:45, Sport1

Harmadik Félidő: szeptember 13., vasárnap 17:45, Sport1