Januárban ismét Téli Sportágválasztó kicsiknek és nagyoknak

Január 19-én immár ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Téli Sportágválasztó, ahol több mint 20 téli mozgásformával ismerkedhetnek meg gyerekek és felnőttek. Az ingyenes rendezvény célja kedvet csinálni a sportos életmódhoz, évszaktól függetlenül.

A szervezők hétfői közlése szerint az V. Téli Sportágválasztónak idén a Vasas Jégcentrum ad otthont, ahová január 19-én, szombaton 10:00 és 17:00 óra között várják a szervezők a tél és a mozgás szerelmeseit. A látogatók két nemzetközi szabványméretű jégpályán, összesen 3600 m²-en próbálhatnak ki népszerű és ritkábban látott, de annál izgalmasabb téli mozgásformákat, köztük a jégkorongot, a jégtáncot, a műkorcsolyát, a rövidpályás gyorskorcsolyát, a curlinget, a szánkózást és a fakutyázást. A Jégpalota melletti területen pedig a 30 méteres lesikló pályán az alpesi síelésre, snowboardozásra is lesz lehetőség.

Az érdeklődők a rendezvényen találkozhatnak a téli sportágak kiválóságaival a havas-jeges sportok bajnokaival, s a jövő kiemelkedő reménységeivel is lehetőség lesz a közös sportolásra.

Teli Sportagvalaszto2019_02

A szervezők pecsételő-füzettel is szeretnék minél több sportág és kiállítói aktivitás meglátogatására ösztönözni a közönséget, mellyel nem csak élményeket, hanem az ajándéksorsolásoknak köszönhetően, értékes nyereményeket is hazavihetnek magukkal a látogatók.

A rendezvény után, 18 órától is irány a jég! Itt már valóban a legprofibb játékosok veszik birtokba a pályát, hiszen a Vasas – Gyergyószentmiklós felnőtt bajnokijára invitáljuk a kedves látogatókat, mely mérkőzés díjmentesen megtekinthető.

A Vasas Jégcentrum könnyen és gyorsan megközelíthető Újpest felől, a Váci út vagy a Külső Szilágyi út irányából, illetve Budáról a Megyeri hídon keresztül. Az autóval érkezőket nagyszámú, ingyenes parkoló várja. A helyszín tömegközlekedéssel is számos módon elérhető (14-es villamossal, 20-as, 30-as, 122-es vagy 296-os busszal), leszállni minden esetben a Homoktövis utcai megállónál kell.

A Téli Sportágválasztó, mint ahogy a Nagy Sportágválasztó rendezvények, díjmentesen látogatható, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT.

Teli Sportagvalaszto2019_06

A Téli Sportágválasztó bejárata a Jégpalota főbejárata lesz, ahol a regisztrációs karszalag átvétele után léphetnek be a látogatók a rendezvényre. Az eseményen megjelenő sportágak kipróbálása és a rendezvényen való részvétel saját felelősségre történik! A rendezvényen egyes téli sportágak megközelítési útvonala csúszós, jeges felületű, így ennek megfelelő téli ruházat és lábbeli ajánlott.

A Jégpalota helyszínen korlátozott számban lehetőség van korcsolya bérlésre, de amennyiben a látogató rendelkezik már korcsolyával, azt kérjük  szíveskedjen magával hozni, hogy a korcsolyás sportágakat ki tudja próbálni.

RENDEZVÉNYINFORMÁCIÓ

V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!

Helyszín: Vasas Jégcentrum, 1046 Budapest, Homoktövis u 1.
Időpont: 2019. január 19., szombat, 10–17 óra
Megnyitó: 2019. január 19., szombat, 11 óra

Regisztráció: www.sportagvalaszto.hu
Facebook: www.facebook.com/sportagvalaszto
FB-esemény: www.facebook.com/events/295808421053588