Kovács Zsófia a női szuper csb-n

A Swietelsky Kupáért zajló Mesterfokú Bajnoksággal együtt kerül megrendezésre a tornászok női szuper csapatbajnokságának 2. fordulója is, amely a december 1-3. között zajló viadal első napján, 15:00 órakor veszi kezdetét Győrben, az Olimpiai Sportparkban. A győri viadalon az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia is szerepel.

A Magyar Torna Szövetség szerdai tájékoztatása szerint a pénteki verseny nemcsak a nők szuper csb-jének második fordulója, hanem a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenye is a Swietelsky Kupáért, továbbá selejtező a szombati és vasárnapi szerenkénti finálékra. A nőknél a csb nyílt viadal, a felnőttektől a serdülőkig mindenki indulhat a csapatban, egy feltétele van csupán a szereplésnek, hogy valamennyi klubban legalább egy felnőtt tornász lépjen a szerekhez.

A szuper csapatbajnokság 1. fordulóját tavasszal rendezték Kiskunfélegyházán a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékverseny keretein belül, ahol a Kovács Zsófiával felálló Dunaferr SE végzett az élen, mögötte a Postás SE, majd a KSI SE következett. Draskóczy Imre női szövetségi kapitány a Dunaferr és a Postás összecsapását várja, de úgy véli, hogy a KSI-s tornászok is tartogathatnak meglepetéseket.