Lukács Viktor számára a legnagyobb kihívás megfelelni a nézőknek

Rövid idő alatt nagyot fordult a világ Lukács Viktorral, az M4 Sport kommentátorával, négy éve ugyanis még Békéscsabán barátaival közösen nézte a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit, jövő héttől viszont Oroszországból közvetíti majd az idei tornát.

Az MTVA kommentátori csapatának legfiatalabb tagja óriási megtiszteltetésként éli meg, hogy dolgozhat a vb-n, melyen a legnagyobb kihívást az jelenti majd számára, hogy megfeleljen a nézők elvárásainak.
Pontosan emlékszem, mikor Székely Dávid csatornaigazgató közölte velem, hogy megvan a döntés és utazhatok. Előtte már hallottam, hogy van rá esély, de nem mertem beleélni magam. Óriási öröm volt és megtiszteltetés, még mindig nehezen fogom fel” – mondta Lukács Viktor, aki azt is elárulta, hogy négy éve, amikor egy békéscsabai rádiónál dolgozott, eszébe sem jutott, hogy 2018-ban a helyszínről közvetíthet világbajnoki találkozókat.

A riporter azt is elárulta, sokat jelent a számára, hogy olyan kommentátorok mellett közvetíthet, mint Hajdú B. István és Knézy Jenő, akikkel nem merné magát „egy lapon említeni”.
A hierarchiából nem érzek semmit, főleg, ami hátrányos lenne, vagy ne lenne jogos. Örülök, hogy ott lehetek Pistiék mellett. Talpraesett emberek vagyunk, mindenki megtalálja a helyét a csapatban” – beszélt a kommentátori csapatról Lukács Viktor, aki azt is elárulta, hogy az internetről áradó információbőség neki nem jelent problémát, mindig is a világháló segítségével készült fel a közvetítésekre, s különösen az Opta és Instat által szolgáltatott adatok jelentenek nagy segítséget a számára. „Az igazi kihívás kiszortírozni a tényleg hasznos információkat. Hiába dobálózok számokkal, ha nem kötöm össze hasznos meglátásokkal, összefüggésekkel. Rutinból kell ráérezni a számok, adatok és az események összehangolására.

Lukács Viktor a közelmúlt két francia sztárjátékosával, Thierry Henryval és Zinedine Zidane-nal készítene legszívesebben interjút.
Miattuk szerettem meg a futballt és miattuk közeledtem tudatosan a labdarúgáshoz. Rájuk lennék a leginkább kíváncsi személyesen is” – jegyezte meg Lukács.

A labdarúgó-világbajnokságot június 14. és július 15. között élőben az M4 Sport közvetíti.

(MTI)

MTI Fotó: Kovács Tamás