Magyar éremgyűjtés az egri világkupa első napján

A XV. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első napján a magyar sportolók papírformának megfelelően szerepeltek és nyertek több ízben is.

A szervezők szombati közlése szerint a sort Senánszky Petra világ-, és Európa-bajnok, valamint Világjátékok győztes kezdte. A hölgyek 50 méteres uszonyos gyors számában élt elsőként célba a világcsúcstartó. Az ezüstöt ugyancsak egy magyar, Varga Krisztina szerezte meg.

 

(fotó: Magyar Búvár Szakszövetség

A férfiak 50 méteres uszonyos gyorsúszásában két éves eltiltását követően Sincki Ádám ünnepelhetett. 800 méteres felszíniúszásában a dobogó második fokára Mozsár Alex, a harmadikra pedig a 43 éves, világ-, és Európa-bajnok Kanyó Dénes állhatott.

A szegedi sportoló és edző elégedetten nyilatkozott a bronzérem megszerzése után:

Pár nappal ezelőtt lebetegedtem, így örültem, hogy kaptam egyáltalán rendesen levegőt, de ettől függetlenül kellemes úszás volt. Elégedett vagyok az eredménnyel, ezt egy kicsit bemelegítésnek is szántam a vasárnapi 400 méteres előtt.

 

Bukor Ádám – aki 2017 óta magyar színekben versenyez – kezdte az éremgyűjtést a délutáni futamok során 200 méteres felszíniúszásban, új magyar csúcsot úszott (1:19,76) és ezzel a dobogó tetejére állhatott. Lengyeltóti Bence 400 méteres uszonyos gyorsúszásban szerzett ezüstérmet.

 

(fotó: Magyar Búvár Szakszövetség)

A medálhalmozás itt nem ért véget, hiszen 400 méteres uszonyos gyorson Varga Krisztinát ünnepelte a hazai publikum, míg Stadler Csenge bronzérmet úszott.

 

A további eredményeket itt lehet elérni.

 

Az egri CMAS uszonyosúszó világkupára a 18 országból 559 résztvevő jelentkezett, és ők 58 versenyszámban mérhetik össze tudásukat. A viadalon négy kontinens képviselteti magát, az európai országok mellett érkeznek sportolók az Egyesült Államokból, Indonéziából és Tunéziából is.

 

fotók: Magyar Búvár Szakszövetség

főkép: (Varga Krisztina az ezüst-, Senányszly Petra – pirosban – aranyérmét boldogan mutatja, fotó: Magyar Búvár Szakszövetség