Marco Rossi javulást vár a válogatottól az írek ellen

Sallai Roland még nem játszhat, de az írek elleni kezdőcsapatunk már nagyban hasonlíthat a portugálok ellenihez.

Az mlsz.hu beszámolója szerint férfi A-válogatottunk utolsó felkészülési mérkőzésére készül az Európa-bajnokság előtt, kedden este az írekkel méri össze erejét a Szusza Ferenc Stadionban. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: optimistán várja a mérkőzést, amelyen jobb teljesítményre számít csapatától, mint amit múlt héten, Ciprus ellen mutatott.

– Motiváltan várjuk a meccset, és ennek látszania kell a pályán is, hiszen sokszor éppen a motivációs szint dönt el mérkőzéseket – fogalmazott Marco Rossi– Fontos, hogy jó eredményt érjünk el, ehhez viszont jobban kell játszanunk, mint az előző meccsen. Taktikailag előre kell lépnünk, támadásban és védekezésben egyaránt. Bár a játékuk bizonyos aspektusában vannak hasonlóságok, az ír és a portugál válogatottat nehéz összehasonlítani. A Ciprus elleni mérkőzésen voltak gondjaink, de tudom a problémák okát, és igyekszünk kiküszöbölni ezeket a keddi mérkőzésen. Arra számítok, hogy javuló játékot láthatunk az írek elleni összecsapáson. Ezen a találkozón már számítok olyan labdarúgókra is, akik a Ciprus elleni mérkőzést még kihagyták, vagy csereként léptek pályára, a kezdőcsapat nagyban hasonlítani fog arra, amely a portugálok ellen is pályára léphet. Sallai Rolandra ugyanakkor egyelőre nem számíthatunk, ő továbbra is izomfájdalmakra panaszkodik, és nem akarok kockáztatni a szerepeltetésével.

Nikolics Nemanja, a válogatott támadója elmondta: 2016-ban is jó csapatunk volt, de a mostani válogatott taktikailag és csapatszellemben is felülmúlja az öt évvel ezelőttit.

– Az ír válogatott erősebb a ciprusinál, számunkra az Európa-bajnokság a Ciprus elleni mérkőzés előtt elkezdődött, és a holnapi meccs ugyanolyan fontos, mint a portugálok elleni. Erős ellenfél vár ránk, amelynek játékosai jó csapatokban szerepelnek. Angolos focit játszanak, nagyon kemények, előszeretettel keresik a párharcokat. Az Európa-bajnoki csoportellenfeleink minden bizonnyal dominálni próbálnak majd ellenünk, az írek azért más erőt képviselnek, de azért kipróbálhatunk néhány dolgot, amit a csoportkörben is tudunk majd kamatoztatni – így Nikolics.

A sajtótájékoztatót követően Marco Rossi edzést tartott a játékosoknak, amelyet Sallai Roland kihagyott, ő különmunkát végzett. Nem sokkal a tréning megkezdését követően felhőszakadás vette kezdetét Telkiben, így a gyakorlást hamarosan félbe kellett szakítani.

 

fotó: mlsz.hu