Székely Norbert kijelölte 16 fős keretét az Eb-selejtezőkre

Kijelölte az Oroszország (február 10.) és Litvánia (február 14.) elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női kosárlabda válogatott bővebb, 16 fős keretét Székely Norbert szövetségi kapitány.

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a miskolci mérkőzésekre a keret február 4-én vasárnap kezdi meg a felkészülést, a nemzeti csapat munkájába hétfőn kapcsolódnak be a szekszárdi és a győri játékosok, a két klub ugyanis február 4-én éppen egymás ellen vív bajnoki találkozót.

Mint ismert, a magyar válogatott Oroszországgal, Litvániával és Albániával van egy selejtezőcsoportban, a Lettországban és Szerbiában rendezett 2019-es Európa-bajnokságra a két rendező országon kívül a csoportgyőztesek, valamint a hat legjobb második kvalifikálja magát.
Magyarország novemberben Litvániában, valamint Miskolcon Albánia ellen is győzni tudott, így a két hazai mérkőzés különösen nagy jelentőséggel bír a továbbjutás szempontjából.
 
Válogatott kerete:
 
Dubei Debóra (Sopron Basket), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc), Krivacevic Tijana (CMB CARGO UNI Györ), Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd), Medgyessy Dóra (VBW CEKK Cegléd), Katona Szidónia (VBW CEKK Cegléd), Simon Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Raksányi Krisztina(Aluinvent DVTK Miskolc), Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Mansare Anna Manty (Atomerőmű KSC Szekszárd), Theodoreán Alexandra (Atomerőmű KSC Szekszárd), Goree Cyesha (CMB CARGO UNI Győr), Határ Bernadett (Sopron Basket), Szabó Fanni (Aluinvent DVTK Miskolc), Bálint Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd)