Szerettünk volna kiugró eredményt elérni!

Éjféli csatában maradt alul Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a szlovéniai MEZVA-tornán, így lett ötödik, míg a Hajós Artúr, Benkő Balázs páros majdnem nyolcaddöntőbe jutott az U22-es Eb-n.

A szervezők keddi közlése szerint megszokhattuk, hogy ha nyár, akkor dübörög a strandröplabdaidény, és egyik versenyről a másikra esnek a legjobb magyar párosok. Természetesen az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai fordulója után sem pihentek a topversenyzők, a szélrózsa minden irányába vezetett az útjuk.

A kontinensviadal rangja okán kezdjük a sort Benkő Balázzsal és Hajós Artúrral: a Tatán győztes egység a törökországi Antalyában szerepelt az U22-es Európa-bajnokságon. Ugyan a lengyelek ellen nyertek, két vereség következett, majd a nyolcaddöntőbe jutásért kikaptak egy svájci párostól, így a 17. helyen zárták a viadalt. A Harmat Borbála, Orbán Orsolya párosnak kevésbé jött ki a lépés, két vereséggel kezdtek, majd a harmadik meccset is elveszítették, így nem jutottak tovább a csoportból.

A Tatán Hajósékhoz hasonlóan győztes Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó alanyi jogon főtáblára került a szlovéniai Mokronogban rendezett MEVZA-tornán. A viadalra még hat magyar egység nevezett, közülük azonban csak Vasvári Eszter és testvére, Zsófia jutott fel a selejtezőből a főtáblára, ám a páros ott két vereséget szenvedett. Lutterék ellenben kétszer nyertek, a negyeddöntőben azonban éjszakába nyúló mérkőzésen három játszmában alulmaradtak, így az ötödik helyen végeztek és értékes világranglistapontokat szereztek.

Kettős érzelmekkel zártuk a versenyt – fogalmazott a páros a közösségi oldalon. – Nagyon stabilan játszottunk a csoportmeccseken, kétszer is két játszmában nyertünk, így csoportelsőként küzdhettünk az elődöntőért. Arra azonban nem számítottunk, hogy még éjfélkor is pályán leszünk. Próbáltuk viccesen felfogni a helyzetet, és mindent megtettünk, hogy a legjobb éjféli formánkat tegyük pályára, de sajnos majdnem egyórás csatában kikaptunk. Kezünkben volt a győzelem, nagyon kicsin múlt a siker. Szerettünk volna igazán kiugró eredményt elérni, ám sajnos a körülmények legyőztek bennünket. Ami viszont fontos, hogy ebből is tanultunk, ettől is fejlődünk, mert minden, ami a komfortzónából kimozdít, erősebbé tesz.

Bár ők hétvégén Törökországban versenyeznek, pénteken Dunaújvárosban elkezdődik az MKB-Pannónia Strandröplabda Bajnokság utolsó fordulója, amelyet augusztus elején a döntő követ a Lupa-tavon.

Idehaza egyébként A-kategóriás versenyt rendeztek szombaton Csepelen, a férfiaknál Kecskeméti Péter és Takács Gergely (Pénzügyőr SE) nyert, míg a nőknél a Gubik Hanna (Beach Sport SE), Vecsey Fanni (Gödöllői RC) páros győzött.