Szombathelyre látogat a torna világ elitje

Huszonnégy ország 120 versenyzője indul a szombathelyi 25.000 eurós összdíjazású Swietelsky Hun Challenge World Cup torna Világkupán, melyet szeptember 21-23. között rendeznek meg az Arena Savariában.

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: 24 országból érkeznek sportolók a vasi megyeszékhelyre. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere örömét fejezte ki amiatt, hogy ismét Szombathely városa adhat otthont a rangos nemzetközi tornaversenynek. A sajtótájékoztatón dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke örömmel osztotta meg a résztvevőkkel, hogy több, mint egy évtizede annak, hogy a megyeszékhelyen Világkupákat és nemzetközi rangos versenyeket szerveznek. Ennek a sikernek a kulcsa nem más, mint a szövetség, a városvezetés és a Pannonsport Kft. közötti hosszú évekre visszanyúló jó kapcsolat.

Rácz Gábor Dévai Boglárka edzője bejelentette: az Európa-bajnok Dévai sérülés miatt nem tud elindulni a Szombathelyen. „Boglárkának mindig nagy öröm hazai nézők előtt versenyezni, de most maximálisan a gyógyulásra és a világbajnokságra való fokozatos felkészülésre kell koncentrálnia” – mondta az edző.

fotó: Magyar Torna Szövetség