A DVTK edzője szerint sokat jelentett a magyar hokinak a MAC elleni párharc

A miskolciak kanadai vezetőedzője szerint sokat jelentett a magyar jégkorongnak a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék párharca a szlovák ligában.

Sajnáljuk a végkimenetelt, de ez a párharc sokat jelentett a magyar hokinak. Színvonalas és jó meccseket játszottunk, nagy nyomás alatt” – értékelt a DVTK honlapján Glen Hanlon azt követően, hogy hétfőn este a negyeddöntőbe jutásért vívott csata harmadik mérkőzésén is az újbudai csapat győzött, így “söpréssel” került a legjobb nyolc közé.

A srácok keményen dolgoztak, ezért minden elismerésem feléjük. A MAC nagyszerű teljesítményt nyújtott az emberhátrányok során, és a nyomás alatt is jól dolgozott. Az egész párharc alatt nagy különbséget jelentett a speciális játék. Sokat lőttünk, sok helyzetet alakítottunk ki, de minőségi helyzetből nem eleget” – fogalmazott a DVTK trénere, aki sok sikert kívánt a folytatáshoz a fővárosiaknak.

A MAC mestere, Majoross Gergely is úgy vélekedett: kiváló párharcot vívtak, minden meccs izgalmas volt.
A két csapat egymást sarkallja jobb teljesítményre, a mostani meccsek egy új szintre emelték a két együttes párharcát. Rendkívül színvonalas csata volt” – mondta Majoross, akinek együttese hét nap alatt négyszer győzte le a DVTK-t az alapszakasz utolsó mérkőzésével együtt. Kitért rá: büszke csapatára, amely okos és taktikus játékkal győzött.

A MAC következő ellenfele a Gyetva és az Érsekújvár párharcának kimenetelétől függ.

Ebben az idényben indultak először magyar csapatok a szlovák ligában.

(MTI)