Árpa Attila is csatlakozik az Arena4 csapatához

Összeállt a hivatalosan csak augusztus 1-jén induló, de egyes szolgáltatóknál már elérhető Arena4 NFL-stábja.

Ami az Arena4 tájékoztatása szerint már biztos: a hetente jelentkező, szórakoztatva elemző magazin műsorvezetője Árpa Attila lesz, aki ezer szállal kötődik az amerikai futballhoz: többek között alapító-elnöke és játékosa volt a Budapest Wolves amerikaifutball-csapatnak, így többszörös magyar bajnok, 2013-14 között pedig a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke volt – írta az media1.

A stáb többi tagja is jól ismert a hazai NFL-rajongók körében. A szezon több mint 100 NFL-meccsének egy részét az a Kun Zsolt (becenevén Maka) közvetíti majd, aki az előző években közel 200 NFL-meccset élőben kommentált, az előző évadban pedig végig közvetítette az NCAA-t a Galaxy4 csatornán. Kommentátortársa lesz a Digi Sporttól érkező Kerek István, a Fűzővelkifelé! szaklap korábbi szerkesztője, aki eddig elsősorban labdarúgó- és jégkorong-mérkőzéseket közvetített. A névsor azonban még nem végleges, a csatorna a későbbiekben újabb kommentátorok szerződtetését is tervezi.

A szakértői gárda kapcsán az Arena4 előrehaladott tárgyalásokat folytat az előző évek NFL-közvetítéseiről jól ismert ötszörös magyar bajnok Bencsics Márkkal, aki a magyar amerikaifutball-válogatott irányítója, valamint Buday Zoltánnal, aki a Pro Football Focus nevű piacvezető amerikai elemző oldal szakértője, és helyszíni szakkommentátor volt a legutóbbi két Super Bowlon.

Az Arena4 NFL-stábjában szakértőként és a stúdióműsor vendégeként további ismert szakemberek is feltűnnek majd: Kovács Bálint, a Fűzővelkifelé! szaklap elemzője, aki az elmúlt években helyszíni és stúdiós szakértője volt a HFL küzdelmeinek, Czirók Márton, a magyar válogatott elkapója, aki Kovácshoz hasonlóan az előző szezonban az NCAA-meccseken már dolgozott szakértőként, valamint Gecser Máté, aki szintén a magyar válogatott elkapója, és Zahovay Ádám, a magyar egyetemi amerikaifutball-válogatott támadó koordinátora, akit a nézők már szintén megismerhettek televíziós szakértőként is.

Az Arena4 az NFL-en kívül rendelkezik az egyetemi amerikaifutball-bajnokság (NCAA) jogaival is, ami azt jelenti, hogy ősszel heti 7-8 tojáslabdás mérkőzés is képernyőre kerül.

Az Arena4-et a Network4 (Digital Media and Communciations Zrt.) indította el idén tavasszal.