Döntőbe jutott Stollár Fanny párosban, a budapesti tenisztornán

Stollár Fanny a brit Heather Watson oldalán bejutott a fináléba a BOK-csarnokban zajló kemény pályás női tenisztorna párosversenyében. Stollárék a legjobb négy között a másodikként kiemelt Irina-Camelia Begu, Galina Voszkobojeva román, kazah duót győzték le 6:2, 6:3-ra.

Stollár Fanny sajtócsapatának közlése szerint a magyar-brit kettős ott folytatta, ahol a csütörtöki szuper tiebrékben abbahagyta: a meccs elején remek teniszt bemutatva egyből három játékot megnyertek, s ezzel megalapozva a játszma megnyerését, majd 5:2 után egy újabb brékkel fel is tették az i-re a pontot. A második játszmában az ellenfelek is beleerősítettek, sokkal pontosabban játszottak és szerváik is jobban ültek. Stollárék 2:1-es vezetését követően sorozatban három brékjáték következett, de ebből is a magyar-brit páros jött ki jobban, így 5:2-nél már a mérkőzés megnyeréséért fogadhattak. Volt is három bréklabdájuk, de végül szépített a kazah-román kettős, de aztán Stollár Fanny már hozta adogatójátékát, és ez a döntőbe jutást jelentette.

„Nem volt könnyű mérkőzés, az eddigi legjobb teljesítményünket kellett nyújtanunk ahhoz, hogy győzzünk, szerencsére tényleg meccsről meccsre jobbak vagyunk együtt. Köszönöm a közönségnek, hogy ennyien buzdítottak minket és bízom benne, hogy a vasárnapi döntőbe még többen kijönnek majd szurkolni nekünk” – nyilatkozta a találkozó után a magyar teniszező.

A magyar teniszezőnek már csak egy meccset kell megnyernie, hogy megvédje a címét: tavaly a spanyol Georgina García-Pérezzel az oldalán diadalmaskodott a budapesti párosversenyben. A vasárnapi fináléban két orosz duó – Alekszandrova, Zvonarjova, illetve Blinkova, Potapova – párharcának  továbbjutójával találkoznak Stollárék.

HUNGARIAN LADIES OPEN, BUDAPEST (250.000 dollár)
Női páros, elődöntő:
Stollár, Watson (magyar, brit, 3.)–Begu, Voszkobojeva (román, kazah, 2.) 6:2, 6:3