Kezdődik a sárkányok küzdelme: A Lágymányosi-öbölben indul az elsöprő fesztiválszezon

A nem mindennapi jelenségnek számító 12,5 méter hosszan elnyúló, 115 cm széles kenu típusú hajótestek látványa igazi kuriózumnak számít a hazai vizeken. Az elöl sárkányfejjel, hátul sárkányfarokkal díszített hajókban a hajó orrában ülő dobos adta ritmusra húzzák az evezőket a legénység tagjai, miközben a győzelemhez vezető helyes irány és a hajó egyenesben tartása a kormányos kezében van.

A hazai szövetség közlése szerint a sokszínű sárkányok népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szemet gyönyörködtető ősi, elemi energiákat életre hívó hajók a Magyar Sárkányhajó Szövetség égisze alá tartozó fesztiválsorozat keretében több hazai helyszínen is birtokba veszik a vizet. Mindeközben július 17-22 között a sportág történetének valaha látott legnagyobb világbajnoksága érkezik Szegedre, ahol részesei lehetünk annak a hamisítatlan, kontinenseket átszelő erőnek, amit a sárkányhajós közösséghez való tartozás különleges élménye ad.

A 2000 éves keleti hagyományokkal rendelkező sportág hosszú évek alatt a világ több kontinensét is meghódította, hiszen azt a magával ragadó energiát, melyet 22 ember együtt lélegzése, összehangolt mozgása ad talán máshol nem is élhetjük át. A fesztiválsorozat első állomása május 12-én Budapest, ahol a Lágymányosi-öböl csodás hangulata várja majd a versenyzőket és szurkolókat egyaránt.

A sárkányhajós fesztiválok különlegessége nemcsak a páratlan látvány, amit a gyönyörűen kidolgozott és színes hajótestek sokasága kölcsönöz a szemnek, hanem a természet közelségének nyugodt hangulata, mely a szurkolói lelkesedéssel elegyedve nem egymás ellentéteként, hanem egymást kiegészítve engedi a szívekbe a sárkányhajózás életérzését.

További információk:

http://www.sarkanyhajofesztivalok.hu/

http://www.hungary2018.dragonboat.hu

Csatlakozz hozzánk a facebookon:

https://www.facebook.com/DragonboatHungary/

https://www.facebook.com/magyarsarkanyhajoszovetseg/

Sárkányhajó Fesztiválok

Budapest, Lágymányosi öböl, 2018. május 12.

Győr, Aranypart, Mosoni-Duna, 2018. június 2.

Fadd-Dombori, Holt-Duna, 2018. június 8-10.

Szombathely, Csónakázó tó, 2018. augusztus 3-4.

Szeged, Tisza, 2018. szeptember 1.

 

Sárkányhajó Világbajnokság:

Szeged, 2013. július 23-28.