Közel egy hónapja távol

Január 11-én utazott el Kínába, majd a shenzeni és a pekingi versenye után Thaiföldre ment edzőtáborozni Kapás Boglárka.

Az UTE világbajnoka jól érzi magát a Távol-Keleten, de óvatos az ázsiai koronavírus miatt, és már nagyon várja, hogy újra hazai közönség előtt úszhasson – számolt be a lila-fehér klub.

Milyen jellegű munkát végzel Thaiföldön, a thanyapurai edzőtáborban?

Jelenleg alapozó időszak van, ez esetemben azt jelenti, hogy viszonylag sok kilométert úszom egy edzésen, így rengeteg időt töltök a vízben.

Milyen számra/számokra készülsz idén, az olimpia évében?

Egyértelműen a 200 pillangóra fektetem a hangsúlyt. Még rengeteg munka áll előttem, de mindent bele fogok adni, hogy az olimpiára csúcsformában legyek, és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból Tokióban.

Milyenek a körülmények az edzőtáborban? 

Kifejezetten jók, szeretünk ide Thanyapurára járni, mert minden egy helyen van: szállás, étterem, medence, így többet tudok pihenni, mert nem megy el idő az utazásra.

A hírek itthon hetek óta az ázsiai koronavírusról szólnak, van bármilyen nyoma ennek Thaiföldön a mindennapokban?

Szerencsére nincsen nyoma, mi ebből semmit nem érzékelünk. Azért persze mi is próbálunk a lehető legjobban odafigyelni, hogy nehogy elkapjuk a betegséget.

Mivel telnek a napjaid az edzéseken kívül? 

Edzések között pihenő van, azt többnyire regenerálódással, alvással töltöm. Hétvégén pedig általában lemegyünk a tengerpartra feltöltődni.

Veled tartott az edzőtáborba a párod, Telegdy Ádám (aki szintén válogatott úszó) is?

Igen, szerencsére itt van velem Ádám, ami nagyon sokat segít mindkettőnknek abban, hogy a tábort, az otthontól való távollétet lelkileg is jól bírjuk.

Ha hazaértek, mikor fogsz először versenyezni a hosszú alapozás után?

Először az országos bajnokságon szállok majd medencébe márciusban. Már nagyon várom, imádom a hazai versenyeket, a magyar közönség szeretetét, buzdítását. Innen, Thanyapurából is üdvözletem küldöm minden szurkolómnak és természetesen: Hajrá, Lilák! 🙂

fotó: UTE