Szórakoztató mérkőzésekre készülnek Fucsovics Marciék a Budapest Kupán

A Nemzeti Edzés Központban a Magyar Tenisz Szövetség szerdán megtartotta a pénteken rajtoló háromnapos, Budapest Kupa névre hallgató jótékonysági teniszverseny sajtótájékoztatóját.

Az eseményen mind a 12 játékos részt vett, köztük Babos Tímea, Stollár Fanny, Balázs Attila és Fucsovics Márton is.

Körülbelül egy hete dőlt el a verseny helyszíne és Juhász Gábor, az MTSz főtitkára azóta ezen dolgozik, hogy minél színvonalasabb tornát tudjunk összehozni, melyet a játékosok és a TV nézők is élveznek majd. Az esemény főszponzorának, molnár György úrnak is szeretnék köszönetet mondani, és bízom benne, hogy ebből egy hosszútávú dolog lehet majd.”- mondta Jancsó Miklós, aki nem csak Fucsovics Márton edzője, de a verseny ötletgazdája is.

Ezt követően az MTSZ főtitkára következett, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a játékosok ennyire hamar igent mondtak a kezdeményezésre és reméli, hogy szakmailag is hozzátesz valamit a felkészülésükhöz. „Bár a tétmérkőzések életszerűségétől távol van a Hopman-kupa jellegű lebonyolítás, azért remélem, hogy az a fantasztikus mennyiségű közvetítés, melyet az M4 biztosít a tornának, még nagyobb tömeget fog vonzani a sportághoz, gondolok itt a fiatalokra főleg. Három napon keresztül rengeteg óraszámban láthatják majd a világsztárokat és nagyon örülök, hogy ezzel segítünk a sportágunknak . Szeretném megköszönni a Molnár Beton kft-nek, hogy a szövetség részére biztosítja azt az összeget, mellyel a játékosok gazdálkodhatnak és a költségvetés nagy részét előteremtette, biztos vagyok benne, hogy egy nagyon sikeres versenyünk lesz.”

Székely Dávid, az M4 csatornaigazgatója így nyilatkozott: „Nem kellett sokat gondolkodnom, amikor arról volt szó, hogy közvetítsük-e az eseményt, de el kell mondanom, hogy ezt akkor is közvetítenénk, ha „normál” időkben lennénk, hiszen az M4 Sport célja az, hogy a magyar sport legjobbjait megmutassa és egyben adjon a fiataloknak egy lendületet, ötletet, hogy milyen sportot válasszanak. Remélem, hogy a Hopman-kupa nagyszerű hangulatát sikerül majd ide Magyarországra is elhozni, ezért nagyon nagy terjedelemben számolunk be a tornáról, az m4sport.hu-n az összes mérkőzést lehet majd látni élőben, az M4 Sporton pedig pénteken és vasárnap egész nap, szombaton pedig a labdarúgó mérkőzés kezdetéig láthatják a találkozókat a nézők. Bízunk benne, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, szerintem nagyon jó a koncepció és kíváncsian várom, hogy melyik páros lesz a győztes.”

A háromszoros Grand Slam és VB-győztes Babos Tímea így nyilatkozott: „Számomra egy kicsit korai ez az időpont, de ez egy nagyon jó ötlet és örülök, hogy részese lehetek. Hat hetet hagytam ki és látni se akartam a teniszütőt, de már gőzerővel készülök, hiszen Marci is ezt teszi és nagyon várom már ellene a vegyes párost, azt üzenem neki, hogy legyen magasan az ütője, nehogy arra repüljön egy labda.”

Az elsőszámú férfi teniszező, a junior páros Ausztrál Open-győztessel, Nagy Adriennel induló Balázs Attila elmondta, hogy a Davis-kupa után kényszerpihenőn volt, mert nem érezte jól magát, az utóbbi időben így nem sokat edzett. „Két-három hete hallottam erről az eseményről, nekem ez egy picit korai, de nem tudom, mennyire lesznek itt vérre menő meccsek. Próbálom majd magamból kihozni a maximumot és remélem, hogy ezzel egy kis színt tudunk vinni az mi életünkbe és a nézőkéibe is. Volt pár közös edzésünk már Adrival, szóval szerintem jók leszünk így együtt.”

Nem álltam le a tenisszel, nagyon odafigyeltünk, rengeted futó, kondi és teniszedzést csináltunk végig, rengeteget készülte a versenyre és 100%-ot fogok nyújtani. Az ötlet onnan jött, hogy több országban készülnek hasonlóra, mindenki ki van éhezve a teniszre, reméljük, hogy fogjuk tudni szórakoztatni a közönséget.”- mondta Fucsovics Márton, aki arra is kitért, hogy reális esélyét látja az ATP Tour augusztusi indulásának, bár többen is azt mondják, hogy ez szeptember elejére is módosulhat.

Nagyon örülök annak, hogy részese lehetek a Budapest Kupának. Nem ismeretlen számomra a helyszín, hiszen itt edzem és itt is élek Budapesten, a srácok többségét is ismerem, szóval szerintem ez egy nagyon jó dolog lesz.”- mondta a verseny egyetlen külföldi résztvevője, a korábban Roger Federert Wimbledonban legyőz ukrán Sergiy Stakhovsky, akinek a játéka miatt az ukrán TV is átveszi a közvetítést.

A hat páros két csoportba került, a csoportok győztesei vasárnap az 1. helyért, a csoport második helyezettek pedig a bronzéremért küzdhetnek majd meg szintén 10 órai kezdettel.

Csoportok:

Sárga csoport:

Nagy Adrienn/Balázs Attila

Gálfi Dalma/Piros Zsombor

Jani Réka/Marozsán Fábián

Kék csoport:

Stollár Fanny/Fucsovics Márton

Bondár Anna/Sergiy Stakhovsky

Babos Tímea/Nagy Péter

Pénteken 10 órakor kezdődik a torna, Sergiy Stakhovsky és Nagy Péter mérkőzésével, amit Babos Timi és Bondár Anna összecsapása követ, ezt követően pedig a vegyespáros mérkőzésre kerül sor.

Pénteki játékrend:

10.00                                      Sergiy Stakhovsky- Nagy Péter

Nem előbb, mint 11.00          Bondár Anna- Babos Tímea

Nem előbb, mint 12.00          Bondár/Stakhovsky- Babos/Nagy

Nem előbb, mint 13.00          Marozsán Fábián- Piros Zsombor

Nem előbb, mint 14.00          Jani Réka- Gálfi Dalma

Nem előbb, mint 15.00          Jani/Marozsán- Gálfi/Piros

Nem előbb, mint 16.00          Fucsovics Márton- Nagy Péter

Nem előbb, mint 17.00          Stollár Fanny- Babos Tímea

Nem előbb, mint 18.00          Stollár/Fucsovics- Babos/Nagy

Az esemény nézők nélkül kerül megrendezésre.

 

Fotó: Zádor Péter / MTSZ