Vecsernyés Dávid Világkupával kezdi a szezont

Vecsernyés Dávid, Vk-győztes és Európa-bajnoki bronzérmes tornász a hétvégén elutazik Melbourne-be, a Világkupa-sorozat idei első állomására.

A Magyar Torna Szövetség szerdai tájékoztatása szerint a BHSE sportolója a tervek szerint ezen a megmérettetésen már bemutatja új gyakorlatát, amellyel döntőbe szeretne kerülni.

Vecsernyés szerint az Európa-bajnokságot megelőző viadalok jó alkalmat biztosítanak arra, hogy beversenyezze új gyakorlatát. A válogatott tornász célja a lengyelországi, áprilisi kontinensviadalon az éremszerzés, így az olimpiai kvótaszerzés szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bíró októberi stuttgarti világbajnokságon kellő önbizalommal felvértezve indulhat, amelyen szeretne döntőbe kerülni.

Új gyakorlatával kapcsolatban elmondta, egy F értékű elemet építettek be, és ezt szeretné úgy begyakorolni, hogy bármilyen helyzetben kiemelkedően be tudja mutatni.

Vecsernyés Dávid: Olyan gyakorlatot raktunk össze az edzőmmel, amelybe bekerült egy nehezebb elem, de kivettünk pár kisebbet. Ezt az első néhány megmérettetésen beversenyzem, majd folyamatosan kerülnek vissza a könnyebbek. Úgy építem fel az idei évet, hogy majd az Európa-bajnokságra szeretném összerakni a nagy gyakorlatot, a világbajnokságra pedig ezt tovább csiszolni.

 

fotó: Magyar Torna Szövetség