Visszavágásra készül a magyar női vízilabda-válogatott

Revánsra készül az olaszok ellen a magyar női vízilabda-válogatott a világliga selejtezőjének keddi zárófordulójában, melyben Szentesen a csoport második helye a tét.

Elsősorban szeretnénk visszavágni az egygólos vereségért, ami természetesen nem lesz egyszerű, másodsorban pedig, ha már a csoport első helyét nem szerezhetjük meg, akkor a másodikként zárnánk. Az Európa Kupa hatos döntőjében majdhogynem mindegy, kivel játszunk, de a presztízs, magunk, illetve a szentesi közönség miatt sem mindegy, hol végzünk” – nyilatkozott Bíró Attila szövetségi kapitány a mérkőzés helyszínén tartott hétfői sajtónyilvános edzést követően – számolt be hétfőn kora délután az MTI.

A szakember hozzátette, kielemezték a két csapat olaszországi összecsapását, melyet a vendéglátók decemberben 13-12-re nyertek, és bízik benne, hogy a taktikai felkészülés ezúttal már a vízben is látszódni fog, nem úgy, mint a legutóbbi alkalmakkor.

Az előző mérkőzéseinken voltak hullámvölgyeink. Most is négy húsz éven aluli játékos van ugyan a keretben, de bízom benne, hogy a rutin így sem fog hiányozni. Szentesen az én irányításommal először játszik a csapat, profi körülmények között készülhetünk. Remélem, holnap telt ház előtt játszhatunk, és győzelemmel tudjuk megörvendeztetni az itteni közönséget” – tette hozzá Bíró Attila.

A világligában a magyar válogatott már biztos továbbjutó, azaz ott lesz az Európa Kupa hatos döntőjében. Azt a tornát március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Onnan az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad majd otthont, így azon a magyar válogatott automatikus résztvevő. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A női válogatott olaszok elleni kerete:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd)

mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A B csoport állása:
1. (már továbbjutott) Olaszország 15 pont
2. (már továbbjutott) Magyarország 8
3. (már továbbjutott) Hollandia 7
4. Franciaország 0

 

fotó: Madar Dávid/MVLSZ