A lábadozó Rasmus Lauge is hiába szurkolt az „Építőknek”

A Telekom Veszprém a következő BL-döntőben sem számíthat világbajnok dán irányítójára

A december 3-án súlyos térdsérülést szenvedett dán Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém irányítója is hiába szurkolt a csapattársainak, az „Építők” két vereséggel az utolsó helyre szorult a kézilabda VELUX Bajnokok Ligája idei négyes döntőjében. Rossz hír a magyar bajnokcsapatnak, hogy a 29 esztendős világ- és Európa bajnok játékosára a klubcsapatok jövő évi éremcsatájában sem számíthat, feltéve, hogy David Davis talpra álló együttese újra eljut Kölnbe, és a négyes döntő megrendezése sem ütközik váratlan akadályba – írta az SzPress Hírszolgálat.

Sikeres műtét, hosszú felépülés

A Dániában elvégzett térdműtétem sikeres volt, és a rehabilitációnak is nekikezdhettem már, de egyelőre csak rövidke sétákra indulhatok, azt is mankóra támaszkodva – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a tavaly Veszprémbe szerződött kézilabdázó, akinek nem a mostani volt az első térdszalagműtétje. – Az orvosok óvatosságra intenek, és arra is figyelmeztettek, hogy a teljes gyógyulásomtól nem hetek, hanem hónapok választanak el. Ez sajnos azt jelenti, hogy nem csak a januári egyiptomi világbajnokságot, hanem az egész szezont ki kell hagynom, így a jövő évi Bajnokok Ligája döntőnek is legfeljebb csak a nézője lehetek.

A Kölntől kedden este leverten búcsúzó csapattársaival együtt Rasmus Lauget is váratlanul érte és elszomorította, hogy a remélt győzelem helyett az utolsó hely jutott David Davis csapatának.

Váratlan fiaskó

Nem úgy működött a gépezet, ahogy szokott, apró hibák sokasága vezetett a fiaskóhoz. El tudom képzelni, hogy milyen csalódottak és kiábrándultak a játékostársaim, mert engem itt Dániában, a TV-készülék előtt ülve is mellbevágott közös álmunk fájdalmas megsemmisülése – folytatta Lauge, aki 2013 és 2015 között a most BL-t nyert THW Kiel játékosa volt, azt követően pedig újabb négy évet húzott le a Bundesligában már a Flensburg-Handewitt csapatát erősítve.

Mielőtt tehát Veszprémbe került volna, Lauge abban az együttesben edződött, és sérült meg többször is, amelyet hét éven át Ljubomir Vranjes irányított, mielőtt a Telekom Veszprém és a magyar kézilabda válogatott élére került volna.

A gyenge kezdés következménye

Rossz volt nézni az elődöntőben, ahogy a csapatom beragadt a rajtnál, és azonnal nehezen ledolgozható hátrányba került. Még rosszabb volt azzal szembesülni, ahogy a második félidőben megszerzett előnyét veszni hagyta. Éreztem, hogy a hosszabbításból nem fogunk jól kijönni, mert a THW Kiel játékosai a mienk elszántságát is felülmúlóan küzdöttek, ráadásul a szerencsével sem álltak hadilábon, Hiába volt üres a lelátó, végül is ők játszottak hazai pályán. Nálunk szokatlanul sok volt a hiba, az eladott labda, a rossz befejezés és az üreskapus gól. Talán nem csak én gondolom úgy, hogy a Veszprém sorsa már az elődöntő első félidőjében megpecsételődött. Amit akkor láttunk, azt a bizonytalanságot és rossz megoldásokat, az zavart okozott, miközben az ellenfél vérszemet kapott, és kapva kapott minden kínálkozó lehetőségen. Bevallom, hogy én a Barcelonát vártam az első helyre, de a döntőben látott teljesítmény előtt kalapot emelve,  azt kell mondanom, hogy nem a jobb, hanem a jobban és okosabban játszó csapat győzött kedden este.. Gratulálok a Kiel játékosainak, veszprémi csapattársaimnak pedig azt üzenem, hogy újult erővel folytassák a munkájukat, mielőbb tegyék túl magukat a csalódáson” – mondta befejezésül Lauge, aki december 2-án éppen azon, a Veszprém Arénában 41-33-ra megnyert mérkőzésen vált hosszú időre harcképtelenné, ahol az ellenfél BL csoportmérkőzésen a THW Kiel volt.

Szalay Péter (SzPress Sporthírszolgálat)

 

fotók: handballveszprem.hu/ / Vörös Dávid