A legszebb ajándék – Szalai Ádám emlékezetes motiváló beszéde 1. rész

Ezt a kisfilmet érdemes megnézni!

Férfi A-válogatottunk 2020. november 12-én játszotta az idei meglehetősen különleges és számos megpróbáltatást hozó esztendő legfontosabb mérkőzését Izland ellen, a tét a (részben) budapesti Eb-szereplés volt. Az MLSZ TV kamerái ott voltak a legfontosabb pillanatokban, és az ezekben készült eddig sosem látott felvételeket és az Eb-kijutást jelentő győzelem utáni interjúkat kétrészes filmben mutatjuk be. – írta az mlsz.hu.

Az első rész december 22-én, 19 órakor debütált az MLSZ TV youtube-csatornáján, valamint közösségi oldalain is. A meccsnapi készülődésnek, Szalai Ádám megindító csapatkapitányi beszédének, a félidei legfontosabb pillanatoknak köszönhetően betekintést nyújt a film az Izland elleni mérkőzés színfalak mögötti történéseibe. Az első rész végére pedig az is kiderül, ki nevezte az Eb-kvalifikációt a legszebb ajándéknak.

A találkozó előtt a nemzeti válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám fontos gondolatokat osztott meg a csapattal. Érdemes elolvasni és meghallgatni is.

Ide akartunk eljutni és itt vagyunk. Itt van a meccslabdánk ma. A második dolog, nyolc óra után mindenki otthon volt. Csak azok, akik az egészségügyben dolgoznak, emberek vesztik el a munkájukat el a kib.szott járvány miatt 2020-ban. Emberek kevesebb fizetést kapnak ez a kib.szott járvány miatt 2020-ban. Valaki azt mondja; 2020, mindenki erre gondol. Mi itt, 90 perc alatt vagy 120 perc alatt, ezt az évet meg tudjuk változtatni. Ez ne legyen nyomás, ez ne legyen semmi, ez egy dolog, ez egy lehetőség és egy öröm, hogy 120 perc alatt olyan munkája van mindenkinek, hogy ezt az egész évet meg tudjuk változtatni! Ezt az egész évet! A tizennégymillió magyar, aki ott ül a tv előtt, ezt a meccset látja. És ezt meg tudjuk csinálni. A harmadik, hogy hogyan fogjuk megcsinálni: ma nincs olyan ember, aki elfárad, ma nincs olyan ember, aki párharcot veszít, ma nincs olyan ember, aki a fejét leszegi földre, ma csak azt akarom látni, hogy mi vagyunk a gladiátorok! Bármi történik, bármi történik, nincs fáradtság! És a padról aki feláll, eldönti a mérkőzést! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

A szív diadala – kijutott az Eb-re a magyar labdarúgó-válogatott!

Szoboszlai Dominik: A gyerekkoromtól az Eb-szereplésig minden átfutott az agyamon

Szalai Attila: „Mindenki hitt és bízott a győzelemben az utolsó pillanatig”

fotó: MLSZ TV