A magyar e-sport-válogatottnak is szurkolhatunk az Európa Játékokon!

Megkezdi szereplését a Magyar E-sport Válogatott az Európa Játékok idén debütáló E-sport Bajnokságán (#EGE23), amely június 28. és július 2. között zajlik Katowicében.

Nemzeti kiválóságaink valamennyi versenyszámban, a női és férfi eFootball 2023 platformján és a Rocket League játékban is megmérkőznek kontinensünk legjobbjaival az e-sport történelmi eseményen. Ez utóbbiban a K&H MNEB kupagyőztes Budapest Five csapatnak szurkolhatunk. Jelenleg világszerte kevés a női e-versenyző, ezért a K&H Csoport, a magyar e-sport válogatott stratégiai partnere kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy Nagy „Kriszti” Krisztina személyében a női e-fociban is képviselteti magát Magyarország.

A Global Esports Federation és az Európai Olimpiai Bizottság idén először rendezi meg az Európa Játékok E-sport Bajnokságát, amelynek a lengyelországi Katowice ad otthont. Az #EGE23-at a krakkói III. Európa Játékok keretében, részben azzal párhuzamosan bonyolítják le, újabb nemzetközi színteret biztosítva az e-sportolók számára, hogy nemzeteiket képviselve versenyezhessenek – adta hírül a Magyar E-sport Szövetség.

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett az e-sport, egyúttal a Magyar E-sport Válogatott is, hiszen az Európa Játékok most debütáló E-sport Bajnokságán valamennyi versenyszámban, a Rocket League és az eFootball 2023 platformján is rajthoz állnak nemzeti kiválóságaink. Büszkék vagyunk versenyzőinkre, és külön örömmel tölt el bennünket, hogy női e-fociban is ott leszünk ezen a történelmi eseménynek számító kontinensviadalon. Ezúttal is igyekeztünk minden támogatást megadni válogatott játékosaink számára az igen intenzív felkészülés, az általunk szervezett edzőtáborok során. Reméljük, mindenkinek sikerül kihoznia magából a maximumot, izgatottan várjuk a mérkőzéseket

– emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke.

A Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapatában Nagy „Negsy” Richárd, Horváth „MSTR.” Bence és Orbán „Meshinn” Dominik lép a virtuális arénába, akik a K&H MNEB Hungarian Open versenysorozat második és harmadik kupa győztesének, a Budapest Five játékosai.

Az eFootball 2023 platformján a férfiaknál Varga „BendeJuice” Bendegúznak, a hölgyeknél pedig Nagy „Kriszti” Krisztinának drukkolhatunk.

A hazai e-sport indulása óta állunk nagyvállalati partnerként a sportág mellett, ugyanis a sport minden területén fontosnak gondoljuk elismerni a kiválóságokat, akik példát mutatnak eltökéltségükkel és kiváló eredményeikkel. Most egy új szintre emelkedett a sportág, és nemcsak amiatt, mert a hazai bajnokság, a K&H MNEB után nemzetközi szinten is megméretteti magát a válogatott, hanem mert a hölgyek is megjelentek a profi szinten. Mivel alapvető szervezeti értékeink kultúránk része a nemek közötti egyenjogúság biztosítása, ezért ahogy a saját kollégáink körében, úgy a sportban is azt támogatjuk, hogy mindenkit az érdemei és tehetsége alapján ismerjünk el

– hangsúlyozta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

A Magyar E-sport Válogatott mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből álló kommentátor gárdája élőben közvetíti a portál Twitch és YouTube csatornáján, valamint Facebook oldalán.