A magyar sport értékeinek védelme

A koronavírus következtében a székesfehérvári öttusázók is nehéz helyzetbe kerültek

A kialakult világjárvány hatására több sportszervezet, egyesület vagy szakosztály került szorult helyzetbe. A magyar sport meghatározó szereplői közül a székesfehérvári öttusaműhely egyike azoknak, amelyek a kiesett bevételekre, az emelkedő bérleti díjakra, az elakadt fejlesztési projektekre, és az elmaradt rendezvények káros hatására hivatkozva folyamodtak segítségért – írta az  SzPress Hírszolgálat. Az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna szerint támogatás nélkül jelentősen rosszabbodhat a helyzet a vezetésével eddig eredményesen működő szakosztályban, amely nemrégiben elveszítette a névadó támogatóját, a kialakult hiány pótlására pedig jelenlegi helyzetében a városvezetés sem vállalkozhatott. Arról a klubról van szó, amelynek két erőssége a már olimpiai kvótát szerzett Kovács Sarolta és Demeter Bence

Egyelőre csak annyit mondhatok, számunkra is nagyon fontos, hogy a már olimpiai kvótát szerzett, vagy arra jó eséllyel pályázó sportolóink a tokiói megmérettetésre megfelelő körülmények között tudjanak felkészülni, és az energiáikat ennek a célnak a megvalósítására fordíthassák – tájékoztatta az SzPress Hírszolgálatot Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár. – A gondok enyhítésére a rendelkezésünkre álló anyagi erőforrások egy részét tudjuk átcsoportosítani, amennyiben pedig a kérelmek valóban indokoltak, minden esetben a kialakult helyzet megismerése után hozzuk meg a döntéseinket.

(Ennél is nagyobbat bukhat a hazai öttusa-élet, ha nem kap megfelelő támogatást!  fotó: Márton István)

A Kormány elkötelezett a magyar sport értékeinek megvédésében, vannak olyan helyzetek, amikor meg kell akadályoznunk, hogy patinás egyesületek, amelyek sok-sok évtizeden keresztül nyújtottak kimagasló teljesítményt, és számtalan tehetséges magyar sportolót neveltek fel a nemzet számára, eltűnjenek a hazai sport palettájáról” – hangsúlyozta Dr. Szabó Tünde, aki szerint a beérkező kérelmek mögött egyedi esetek állnak, ezért nem tendenciáról kell beszélni.

Különleges események a jövőben bármikor bekövetkezhetnek. A koronavírus járvány miatt kialakult helyzet sok terhet rótt a sportklubokra és támogatóikra, de általánosságban elmondható, hogy a magyar sportegyesületek biztos lábakon állnak, köszönhetően az elmúlt tíz év munkájának.”  – mondta befejezésül az államtitkár.

Szalay Péter (SzPress Sporthírszolgálat)

fotók: Márton István