A Magyarország-Hollandia Eb-selejtező mérkőzésen búcsúzik Görbicz Anita

Március 22-én az Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes Hollandia ellen Győrött lép pályára a magyar női válogatott Európa-bajnoki selejtezőn. A Magyar Kézilabda Szövetség a mérkőzés előtt búcsúztatja a nemzeti csapatbeli szereplését befejező Görbicz Anitát.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának keddi közlése szerint a világklasszis legenda a decemberi világbajnokságon lépett pályára utoljára az együttesben, az MKSZ ünnepélyes külsőségek között emlékezik meg az irányító válogatott pályafutásáról. A mérkőzésre jegyek már kaphatók a kezilabdaszeretlek.hu oldalon, három árkategóriában.

 Különleges alkalom a mérkőzés, nem csupán azért, mert a világ egyik legjobb csapatát, az elmúlt négy világversenyen háromszor érmet szerző, egyszer pedig a 4. helyen végző Hollandiát fogadjuk Európa-bajnoki selejtezőn, hanem azért is, mert 233 mérkőzés és 1111 gól után elbúcsúztatjuk a magyar női válogatott történének egyik legnagyszerűbb játékosát és a nemzeti csapat gólkirálynőjét, Görbicz Anitát, aki a 2017-es világbajnokságon lépett pályára utoljára címeres mezben – mondta el Novák András, az MKSZ főtitkára. – A köszönet első szavai ezért Görbicz Anitát illetik, hiszen az elmúlt bő másfél évtizedben ő volt az, akire mindig támaszkodhatott a magyar női kézilabdázás és a magyar válogatott, ő volt az, aki annyiszor átsegítette a csapatot a nehéz helyzeteken és aki győzelemre vezette a nemzeti együttest. Anitára klubjában még sok komoly feladat és mérkőzés vár, a válogatottban azonban számára és számunkra is lezárult egy fejezet, amelyre mindig jó szívvel emlékezhetünk vissza. Egy történet tehát véget ér, ezzel együtt azonban kezdődik egy új, amely mindenkinek új feladatot ad, elsőként már a hollandok elleni találkozón.

Női Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 3. forduló
2018. március 22. 18:00, Audi Aréna Győr
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA

JEGYVÁSÁRLÁS
Jegyárak: 3000 forint, 4500 forint, 6000 forint

KORÁBBI EREDMÉNYEK
1. forduló:
MAGYARORSZÁG-KOSZOVÓ 37-12 (18-5)
HOLLANDIA-FEHÉROROSZORSZÁG 33-21 (16-10)
2. forduló:
FEHÉROROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 18-25 (8-12)
KOSZOVÓ-HOLLANDIA 12-40 (4-19)

A csoport állása: 1. Hollandia 4 p (+40), 2. Magyarország 4 p (+32), 3. Fehéroroszország 0 p (-19), 4. Koszovó 0 p (-53)

A csoport 1-2. helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja jut ki az Európa-bajnokságra.

A magyar női válogatott kerete, 2018. március 18-25.

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányító: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Érd), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA

4. forduló:
Március 25. 16:00, Eindhoven: Hollandia-Magyarország (tv: Sport1)

5. forduló:
Május 30. vagy 31.: Koszovó-Magyarország

6. forduló:
Június 2. vagy 3.: Magyarország-Fehéroroszország

EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
2018. NOVEMBER 29.-DECEMBER 16.
Helyszínek: Brest, Montbéliard, Nancy, Nantes, Párizs