Ancsin Gábor nyártól a Tatabánya játékosa lesz

A következő idénytől balkezes átlövővel erősít a bajnoki bronzérmes, EHF-kupa negyeddöntős Grundfos Tatabánya KC együttese.

A tatabányai klub hivatalos honlapjának hétfői közlése szerint a 28 éves, több mint százszoros válogatott Ancsin Gábor egyelőre kölcsönben kerül a Kék Tigrisekhez a következő szezontól.

Semmi gondom nem volt a Ferencvárosban – nyilatkozta Ancsin Gábor a klubváltása kapcsán a Tatabánya oldalán. – Sőt, kimondottan jól éreztem magam itt, mert remek együttesben kézilabdázhattam. Az a vágyam is teljesült, hogy a mérkőzéseken sokat lehettem pályán. Erre a szezonra adott kölcsön a Veszprém az FTC-nek, és ez nagyon jó döntésnek bizonyult. A klubváltásra mégis ösztökélt, hogy a Tatabányával újra európai kupamérkőzéseken szerepelhetek. Bevallom, hogy hiányoztak a nemzetközi találkozók, amely a válogatottságom szempontjából, valamint a formám további javítása érdekében is szükséges számomra.”

Nagyon örülök, hogy itt lehettem a Ferencvárosban, ennek a családnak a részese lehettem, hogy beleszagolhattam ebbe a légkörbe. Nagyon jól éreztem itt magam, rengeteg barátra találtam, és hálás vagyok mindenért a klubnak. A váltás mellett azért döntöttem, mert ismét nemzetközi mérkőzéseket szerettem volna játszani” – mondta Ancsin Gábor a fradi.hu-nak.

A klub elnöke, Marosi László elmondta, hogy – Balogh Zsolt után – egy válogatott szintű játékos érkezik a jobbátlövő posztra. Ancsin érkezése egyértelmű erősítést jelent a kék-fehérek számára.

fotó: fradi.hu