Az Opera művészei is rollereznek

Október 5-én énekesek és balettosok az Rollerbike felvonuláson.

A Magyar Állami Operaház színészei és balettosai is csatlakoznak a budapesti gurulóeszköz-felvonuláshoz a hétvégén. Boncsér Gergely tenor, Kiss Diána szoprán, Kálnay Zsófia mezzoszoprán, Starostina Kristina címzetes magántáncos és Kekalo Iurii magántáncos rollerrel teszik meg a 10 km-es távot a belvárosban, ezzel is hangsúlyozva, élhetetlen a város az autók miatt, ahogy ők, úgy mindenki képes változtatni és rollerrel járni dolgozni. Kálnay Zsófia a fotózáson nem tudott részt venni, de október 5-én ő is rollerrel gurul az egészségesebb életért.

3 énekes és 2 táncos is rollerre száll, hogy kifejezze véleményét és a felvonulás résztvevőivel együtt 10 km-et guruljon a jobb levegőért, a bolygó megmentéséért és nem utolsó sorban saját magáért – derült ki a keddi közleményből. Az Opera művészei közül többen is minden nap rollerrel közlekednek a belvárosban, vagy mennek dolgozni a város különböző pontjairól. Szerintük ez a legjobb közlekedési eszköz, gyors, a bkv-val is összeegyeztethető, a munkahelyen pedig könnyen tárolható.

Újvári Péter gurulónagykövet, az Up! zenekar énekese a művészeket és tóbbszáz rollerest, elektromos egykerekűs, hoverboardost, kerékpárost, gördeszkást, longboardost és görkorist vár a Hősök terére szombaton, 14.30 órára a Rollerbike felvonulásra, az ország legnagyobb gurulóeszköz-felvonulására.

További információ:  https://www.facebook.com/events/393214454911140/