Babos Tímea búcsúzott a második fordulóban Melbourne-ben

Babos Tímea vereséget szenvedett a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A világranglistán 66. magyar játékos szerdán 1 óra 37 perces mérkőzésen, két szettben kapott ki az 5. helyen kiemelt amerikai Sloane Stephenstől.

Babos honlapja szerint a 2017-ben US Open-győztes ellenfél – akivel 2010-ben juniorként három Grand Slam-tornát nyert párosban – 2:1-nél 40-semmire is vezetett fogadóként, végül az ötödik bréklabdáját használta ki (1:3). A 25 éves magyar bátor játékkal kiegyenlített, de a következő három gém Stephensé lett, aki 58 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban Babos 2:0-nál még hozta a szerváját, de ezután már csak egy bréklabdáig jutott.

Úgy érzem, ez egy jó mérkőzés volt! Nagyot kellett küzdeni. Az ellenfelem nagyon jól játszott és Nekem is sok jó pillanatom volt. Persze mindig lehet a teniszről beszélni, de most a legfontosabb a hozzáállás, a mentalitás, az attitűd volt. Ezek pedig nagyon pozitívak voltak a részemről is. Ez az, ami számít! Ha valamit ki kellene emelni negatívumként, az a második adogatások utáni fogadásaim lennének. Abban lehettem volna jobb is. De összességében olyan nyomást kaptam Sloane-tól, amit azért ritkán. És nem olyan értelemben, hogy csapkodta a nyerőket, hanem egyszerűen nem hibázott és nagyon jól mozgott, többször kellett megnyerni egy pontot. Élveztem azért a meccset, mindent megtettem. Abban hiszek, ha ilyen attitűddel játszom, akkor a jó tenisz is jön. Szóval: csinálom tovább!– nyilatkozta Babos Tímea a saját honlapján.

A magyar teniszező hozzátette, hisz abban, hogy ha ilyen attitűddel játszik, akkor a jó tenisz is jön.

Babos párosban címvédőként indul a francia Kristina Mladenovic oldalán, első ellenfelük csütörtökön magyar idő szerint éjjel 1 órakor a román Raluca Olaru és a kazah Galina Voszkobojeva lesz.

Eredmény:

2. forduló (a 32 közé jutásért):
Sloane Stephens (amerikai, 5.)-Babos Tímea 6:3, 6:1

(MTI)

fotó: babostimea.hu