Babos Timiék fordulatos meccsen jutottak negyeddöntőbe a US Openen

Babos Tímea – oldalán Andrea Hlaváckovával – negyeddöntőbe jutott a női párosok versenyében a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Az ötödikként rangsorolt magyar-cseh duó a 12. helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Monica Niculescu kettőssel találkozott a hétfői nyolcaddöntőben, és rögtön a mérkőzés elején kétszer is elvette a tajvani, román páros adogatását, így magabiztosan nyerte a játszmát.

A második szettben is sikerült egyet brékelniük Baboséknak, így 5:4-nél a mérkőzésért adogathattak, de az ellenfél egyenlíteni tudott játszmán belül, majd a rövidítést megnyerve az összecsapáson is.

A döntő felvonásban Babosék kétszer is elbukták a szervajátékukat, ám 0:4 után sorozatban öt gémet nyertek. A szettről – így a mérkőzésről is – újra rövidítés döntött, amelyben a rivális 5-2-re elhúzott, ám Babosék innen már nem vesztettek több labdamenetet, így megnyerték a két óra 42 perces találkozót.

Eredmény, női páros, nyolcaddöntő (a viadal honlapja alapján):
Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 5.)-Hszie Szu-vej, Monica Niculescu (tajvani, román, 12.) 6:2, 6:7 (1-7), 7:6 (7-5)

(MTI)

fotó: babostimea.hu / Pete Staples/USTA

Vélemény, hozzászólás?