Bácsi Péter: a magyar kötöttfogásnak a sok munka hozza a sikert

A magyar kötöttfogásnak elsősorban a rengeteg és alázatos munka hozza a sikert – mondta Bácsi Péter kétszeres világbajnok birkózó az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Bácsi Péter a pénteki versenynapon aranyérmet szerzett a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában a budapesti vb-n. A sportolót arról is kérdezték, hogy két nap alatt rendezték meg a súlycsoport küzdelmeit; azt mondta, a döntő napja rutinszerűen, nyugodtan alakult. Megjegyezte: számára az elején nehezen indult a világbajnokság.

Kiemelte: 2013-ban, amikor sérülés miatt lemaradt a budapesti vb-ről, nem igazán hitte, hogy szerepelhet még hazai vb-n; szerencsére sikerült jó formában birkóznia.

A döntőről szólva elmondta: az intés és a 3-0-s hátrány felborította a taktikát, bár az eredeti terv is az volt, hogy ha a második menetben leküldik ellenfelét, a török Emrah Kust, akkor megpróbálja megemelni, ami négypontos akció, és át lehet venni vele a vezetést. Sajnos ez nem sikerült, de meg tudta pörgetni és egy szőnyegszéli helyzetből kiléptetni, ami elég volt a győzelemhez – mondta az FTC birkózója.

Bácsi Péter beszélt arról is, hogy természetesen különleges az első világbajnoki cím, de azt Taskentben érte el, itt viszont fantasztikus volt a hangulat.

A birkózónak két vb-címe mellett két Európa-bajnoki győzelme (2008, 2014) is van, a pekingi és a riói olimpián pedig az ötödik helyen zárt. Az övé a mostani vb harmadik magyar érme: Korpási Bálint ugyancsak pénteken második lett a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában, Barka Emese pedig csütörtökön harmadik helyen végzett a nők 57 kilogrammos kategóriájában.

(MTI)