Balázs Krisztián ezüstérmet szerzett az eszéki torna vk-n!

A junior Európa-bajnok Balázs Krisztián második lett nyújtón a tornászok eszéki Világkupáján, ezzel megszerezte felnőtt pályafutása második Világkupa-érmét. Szujó Hanna egy hetedik és egy nyolcadik hellyel gazdagodott.

A magyar szövetség vasárnapi beszámolója szerint az eszéki Vk zárónapján a szerenkénti döntők második etapját rendezték meg. A férfiak ugráson, gyűrűn és nyújtón, míg a hölgyek gerendán és talajon mérették meg magukat. A magyarok közül két tornász, Szujó Hanna talajon és gerendán, míg a junior Európa-bajnok Balázs Krisztián nyújtón kvalifikált a legjobbak közé.

Szujó Hanna gerendán harmadikként jutott a döntőbe, azonban ezt a teljesítményt nem sikerült megismételnie a fináléban, és 11.033 ponttal nyolcadikként zárt. A TC Békéscsaba tornásza talajon másodikként lett finalista, végül 11.700-tál hetedikként fejezte be a horvátországi viadalt.

A férfiaknál Balázs Krisztián nyújtón került a legjobbak közé, ahol edzője, Nagy Zoltán beszámolója szerint parádés gyakorlatot mutatott be, amelynél csak a hazai közönség előtt tornázó világbajnok Tin Srbic tudott jobbat előadni, így az FTC-Telekom kiválósága 14,433 ponttal ezüstérmet nyert.

A magyar egység összesen négy érmet szerzett az eszéki Vk-n egy arany mellett, kettő ezüst- és egy bronzmedáliát szereztek tornászaink.

Balázs Krisztián:

Vége lett a Világkupának és ennek a félévnek is. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szép eredménnyel zártam, eddig ez volt a legmagasabb pont, amit elértem, csak a horvátok világbajnoka előzött meg, azt hiszem ez egy vállalható eredmény, jó verseny volt.

Nagy Zoltán, férfi edző:

„Nagyon tiszta, elegáns gyakorlatot csinált, és magas pontszámot kapott Kiki. Ez volt az eddigi legszebb gyakija, és a legmagasabb pontszáma is. Egyedül a  horvát világbajnok előzte meg, megérdemelten, szép és anyagerős gyakorlattal. Örülök, hogy így sikerült az első felnőtt féléve, pláne, hogy a legjobb gyakorlatával egy ezüstéremmel zárta. Most egy kis pihenő következik, utána pedig gőzerővel készülünk az őszi elso felnott vb-re.

fotó: Magyar Torna Szövetség