Bravúros Fradi-siker Rosztovban! – videó

A Ferencváros nagy meglepetésre 20-19-re győzött az orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A vendégek keretéből Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett, Hársfalvi Júlia és Szöllősi-Zácsik Szandra is hiányzott. A hazaiaknál nem szerepelt az öt évvel ezelőtti és az idei olimpián is a legértékesebb játékosnak választott Anna Vjahirjeva, aki ideiglenesen felfüggesztette pályafutását fizikai és mentális okokra hivatkozva.

Az oroszok egy 4-0-s sorozat végén a 11. percben 6-3-ra vezettek, ezt követően azonban 14 percig nem találtak a hálóba, így a 25. percben már az FTC állt jobban (6-8). Emily Bölk vezérletével, illetve Bíró Blanka bravúros védéseinek köszönhetően a folytarásban is jól tartotta magát a remekül védekező magyar bajnokcsapat, amely némi meglepetésre 11-8-ra vezetett a szünetben – számolt be az MTI.

A második felvonás elején az FTC ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta, és rendkívül taktikusan kézilabdázva 14-8-ra elhúzott.

Itana Grbic gólja:

Ezt követően négy kiállítás is hátráltatta a vendégeket, akik ettől megtorpantak, emberhátrányban visszaestek támadásban és védekezésben is, ezért 15 percig nem szereztek újabb gólt, a Rosztov-Don pedig egyenlített (15-15). A 18. perc után a házigazdák ismét vezettek (18-17), az utolsó perc azonban döntetlen állásnál kezdődött. Klujber Katrin fél perccel a vége előtt betalált, az oroszok időt kértek, majd a játékvezetők nem ítélték szabálytalannak az Anna Szeny elleni megmozdulást védekezés közben, így az FTC labdát szerzett, és a hátralévő másodpercekben megőrizte egygólos előnyét.

A győzelem pillanata:

 

A mezőny legeredményesebb játékosa a ferencvárosi Emily Bölk volt hat góllal, csapattársai közül Márton Gréta és Klujber Katrin négy-négy alkalommal talált be. A hazaiaknál Julija Manaharova öt góllal zárt. A kapusok közül a mezőny legjobbjának megválasztott Bíró Blanka 13 védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Anasztaszija Lagina 14 lövést hárított.

A két együttes 13. alkalommal találkozott egymással, a Ferencváros egy döntetlen és tíz vereség mellett másodszor nyert.

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC vasárnap 16 órától az ugyancsak orosz CSZKA Moszkvát látja vendégül, majd az Európa-bajnoki selejtezők miatt szünet következik a csoportkörben, és legközelebb október 16-17-én rendeznek mérkőzéseket.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Rosztov-Don (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria 19-20 (8-11)
lövések/gólok: 39/19, illetve 43/20
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/3
kiállítások: 2, illetve 10 perc

 

fotó: ehfcl.eurohandball.com