Budapesten rendezik az AIBA Ifjúsági Férfi és Női Ökölvívó Világbajnokságot!

Magyarország fővárosa adhat otthont az augusztusi korosztályos tornának.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség hivatalos honlapjának közlése szerint a tavaly hatalmas sikerrel levezényelt FINA vizes-világbajnokság után újra egy világeseménnyel várja a szurkolókat a Duna Aréna, amelyben a víz helyett ezúttal a ringeké lesz a főszerep. A hivatalos menetrend szerint augusztus 21. és 31. között szólnak majd a gongok, hogy harcba hívják a földteke minden szegletéből ideérkező tehetséges bokszolókat (174 női és 244 férfi versenyzőt).

A viadal jelentőségét jól mutatja, hogy az esemény alatt Budapestre látogat néhány korábbi győztes, a kétszeres olimpiai bajnok kubai Robeisy Ramirez és az ötkarikás játékokon szintén duplázó amerikai Claressa Shields, valamint a franciák olimpiai és világbajnoki aranyérmese, Tony Yoka.

A kiváló hír kapcsán a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Erdei Zsolt is megszólalt. A hazai szervezet  első embere szerint Magyarország készen áll arra, hogy megmutassa mire képes a ringen belül és azon kívül is, és egy olyan eseményt szervezünk majd, amely méltó lesz a megmérettetés jelentőségéhez.