Budapestre várják a világ asztalitenisz-tudósait

A 16. ITTF Sporttudományi Kongresszust április 19-20-án szervezi meg Budapesten a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF), a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, közvetlenül az asztalitenisz-világbajnokságot megelőzően.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség keddi közlése szerint a regisztrációs időszak lezárását követően a szervezőbizottság nagy várakozásokkal tekint a kongresszus elé, amelyen a szóbeli és poszterelőadások széles köre kerül bemutatásra. A konferenciára 213 szerző 112 absztraktja került befogadásra, mely 29 ország és 4 kontinens tudósait foglalja magába, így többek között Kínából, Japánból, Tajvanról, Németországból, Olaszországból, Magyarországról vagy éppen az Egyesült Államokból is.

A kétnapos kongresszus során három meghívott előadót hallgathatnak meg a résztvevők – Seng K. WUT Tajvanról, Damir SEKULICOT Horvátországból és STOCKER Miklóst hazánkból – emellett további 48 szóbeli és 61 poszterelőadásra kerül majd sor. A szervezőbizottság a konferencián személyesen 135 tudós részvételére számít, akiket a Danubius Hotel Flamencóban látnak vendégül.

A résztvevők a konferencia során olyan témákba nyerhetnek betekintést, mint az edzők vezetői stílusának a játékosok érzelmeire gyakorolt hatása, az éljátékosok adogatási stratégiái és alkalmazott lábmunkatechnikái, a mesterséges intelligencia alkalmazása, az agilitás asztaliteniszben játszott szerepe vagy éppen a sportág menedzselési kérdései.

A tudományos kongresszust SZABÓ Tünde sportért felelős államtitkárasszony, Thomas WEIKERT, az ITTF elnöke, NÁTRÁN Roland, a MOATSZ elnöke és ÁCS Pongrác, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánhelyettese fogják megnyitni.