Csoportmásodikként továbbjutott a Miskolc az Euro Kupában

Két döntetlen után a zárónapon két góllal nyert a Miskolc csapata a férfi vízilabda Eurokupa második selejtezőkörében, s bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.

A franciaországi Aix-en-Provence-ban rendezett tornán vasárnap reggel orosz csapat, a csehovi Sturm várta a borsodi alakulatot, amelynek csakis a győzelem érhetett továbbjutást. A magyar együttes ennek szellemében pólózott, s végig vezetve biztosította be a legjobb nyolcba kerülést jelentő második helyet négyes csoportjában. Sike József legénységnek legjobbja ezúttal is az olimpiai és világbajnok Sasa Misic volt, aki ötször vette be a Sturm kapuját a hazai szövetség honlapja szerint.

Eurokupa, 2. selejtezőkör, C csoport (Aix-en-Provence):
PannErgy-Miskolci VLC – Sturm (orosz) 11-9 (2-1, 3-1, 3-3, 3-4)
a magyar csapat góldobói: Misic 5, Berta 3, Bowen, Sánta, Halek 1-1

pénteken játszották:
PannErgy-Miskolci VLC – Verona (olasz) 11-11 (5-4, 3-0, 1-3, 2-4)

szombaton játszották:
Pays D’Aix Natation (francia) – PannErgy-Miskolci VLC 13-13 (2-2, 1-3, 3-4, 7-4)

később, D csoport (Budapest, Népliget):
PQS-Ferencváros Waterpolo – Mataro (spanyol) 11.00

A kiírás értelmében a két csoportból az első kettő jut tovább. A Miskolc előtt a sorozat másik magyar érintettje, a Ferencváros már szombaton kiharcolta a negyeddöntős szereplést, második meccsét is megnyerve selejtezőcsoportjában a Népligetben. A négy továbbjutóhoz azt a négy csapatot sorsolják majd, amely alulmarad a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért kiírt párharcokban. Az Eurokupa negyeddöntős mérkőzéseit november 8-án és december 9-én játsszák.

(MTI)