Dabrowski Norbert nyártól újra a BVSC-ben

A rutinos szakember visszatér a Szőnyi útra, méghozzá szakmai igazgatóként.

Dabrowski Norbert 2020. július 1- től a BVSC- Zugló Vízilabda Szakosztály szakmai igazgatói posztját tölti be – adta hírül a klub honlapja. Az új munkájáról, feladatairól, a BVSC-s időkről és a jövőbeli terveiről is is beszélt.

Fő feladatom az utánpótlás edzők irányítása, illetve egy rendszer kiépítése, megszervezése lesz, nagyjából erről van szó. 2013- ban elmentem a BVSC- ből Egerbe, nekem azóta folyamatosan- Egerben is egyébként- majdnem teljesen ez volt a feladatom, amellett, hogy vezetőedző voltam, ugyanúgy feleltem utánpótlásért is. Mindig is volt hosszútávú célom, hogy szerettem volna egy vízilabda iskolát vagy akadémiát felépíteni, vagy modernizálni azt a képzést, ami a magyar vízilabdában folyik, nyilván ez egy eléggé utópisztikus dolognak tűnt az elején és most 2020- ban realizálódott. A BVSC vezetésének Mészáros Csabának és Ági néninek volt egy elképzelése, ami nagyban találkozott azzal, amit szerettem volna csinálni. Most pont abban a ritmusban vagyok, amikor azt mondtam, hogy egy nagyon magas szinten egy topcsapatnál végzett hosszú edzői munka- 7 éven keresztül őrlődni a BL- ben meg a magyar bajnokságban-, az egy eléggé más stressz és az a munka, amit most fogok csinálni, időben sokkal többet vesz igénybe, több munkával jár, de aki ismer engem és tudja, hogy milyen a vízilabdához a hozzáállásom, vagy hogy mit jelent a vízilabda, illetve mi az én elvárásom azzal, ahogy a saját munkámat végzem, akkor ezt gyakorlatilag nevezhetjük egy 24 órás munkának, hisz ezzel mindig lehet foglalkozni.”

Dabrowski elmondta, hogy nem változtat a szakmai stábon. „Van egy edzői stábja a BVSC- nek, így nem kívánok új stábot hozni, ismerem az itt dolgozó edzőket, van, akivel dolgoztam együtt és vannak, akik a játékosaim voltak, úgyhogy egyszerűen el kell kezdeni dolgozni és meg kell nézni, hogy az, amit én elméletben kitaláltam, az a gyakorlatban hogyan működik. Biztos lesz sok buktatója, tudom, hogy ez egy nagyon új keletű dolog, nem nagyon van a vízilabdában ennek hagyománya.

Magasabb szintre lépni

Dabrowski elmondta, hogy minél magasabb szintre emeljék az utánpótlást és ebben a klub vezetése is egyetértett. „A BVSC-filózófia: a cél az lenne, a BVSC filozófiájában kiépíteni egy olyan irányvonalat, ahogy eddig is a saját utánpótlásra támaszkodott a klub és az lenne a vezetés igénye és az enyém is, hogy ezt még magasabb szintre emeljük.

Az új szakmai igazgató hosszú távra tervez. „Az egész képzésnek akkor van értelme, ha az a korosztály, aki most az előkészítőben van, amikor először a felnőttben játszik, akkor mondom azt, hogy végig ér a tematikája a dolognak, akkor lesz egészen egy életképes rendszer. Ki lehet számolni, ha 8 éves kortól elkezd valaki vízilabdázni és 18 évesen lehet bekerülni a felnőttbe akkor az kb. mennyi idő. Azt nem lehet előre megmondani a sportban- mert 2 év is egy hosszútávú koncepció-, hogy 10 év múlva is itt fogunk- e beszélgetni? De az biztos, az a célom, hogy akkor is működjön az utánpótlás képzés, ha nem én vezetem. Adjuk vissza a BVSC- nek, ami az övé, hogy modernizált, update módon működjön az, ami régen működött. Úgy gondolom, csak egy kicsit rendszerbe kell szedni a dolgokat.

További részletek a klub honlapján.

 

fotó: bvscvizilabda.hu