Dávid Zoltánnal az Extraligában is

Sikeres szezont tudhat maga mögött Dávid Zoltán, a MÁV Előre SC-Foxconn férfi röplabdacsapatának vezetőedzője.

A szakember első fehérvári évében élen végzett az NB I. Ligában és feljutott az Extraligába, ahol a következő szezonban folytathatja a klubnál megkezdett munkát.

Még mindig hihetetlen érzés, hogy feljutottunk.” – nyilatkozta a klub honlapján Dávid Zoltán vezetőedző. – Azóta nagyon sokszor megnéztem azt a mérkőzést és még most is az az érzés tölt el, hogy “vissza van még a neheze és fel kell jutni”, pedig már feljutottunk!

Hit, alázat, küzdeni tudás, nyerni akarás!

Az elmúlt szezont értékelve elmondta, hogy hosszú utat jártak be. Voltak nehéz időszakok, idő kellett mire a csapat ráérzett az edző felfogására. Nagy fejlődése ment keresztül a csapat és ennek eredménye a feljutás. A siker kulcsával kapcsolatan Dávid Zoltán kihangsúlyozta, hogy nincs titok.

Kilenc hónapon keresztül kőkeményen edzettünk. Ez volt a siker kulcsa. Én abban hiszek, hogy csak a minőségi munkából lesz eredmény. És természetesen az a kohézió és kémia, ami kialakult a jatékosok között. Szerették egymást és tudtak egymásért küzdeni. Közös céljaink voltak, amiért közösen tudtunk küzdeni!”

mondta el a szakember.

Dinamikus röplabda

A nyári felkészüléssel kapcsolatban Dávid elmondta: mindenkinek elég volt a pihenője, mindenki elvégezte a nyárra kiadott edzés programot. A jövő évi szezonnal kapcsolatban kifejtette: dinamikus röplabdát szeretne játszani a csapattal, méghozzá gyors labdákkal. Ehhez mérten alakult ki a jövő évi keret,

Dinamikus röplabdát szeretnék játszani, gyors labdákkal. Ezért olyan játékosokat válogattunk össze, akik képesek erre. Vannak tehetséges fiatal játékosaink és szeretném versenyeztetni őket, hogy kialakuljon náluk a versenyszellem, ami azt jelenti, nincs fix kezdő hatos. Küzdeni kell, hogy játsszon a játékos és azért is, hogy bennmaradjon a pályán.

Extraliga kontra NB I

A MÁV Előre SC vezetőedzője elmondta, hogy teljesen más a két osztály, össze nem lehet hasonlítani a kettőt. A cél, hogy felvegyék a tempót. Tapasztatlan a társaság, ezért idő kell, mire meg lesz a rutinjuk az Extraligához. Folyamatosan alakul a csapat felkészülési menetrendje próbálnak több külföldi csapattal játszani, szeptemberre be van tervezve a hagyományőrző hazai torna is.

Cél a bennmaradás

„Az első évben a bennmaradás lesz az alapvető elvárás, de én hiszem, hogy ez a gárda többre is képes és bízom benne, hogy ezt a játékosok is így gondolják!” – mondta el Dávid Zoltán vezetőedző.

fotó: fehervarvolley.hu