Döntőbe jutott a magyar női válogatott a junior kézilabda vb-n!

Nagyszerű, taktikus játékkal öt gólos győzelmet aratott Korea ellen a magyar női junior válogatott a debreceni junior világbajnokság elődöntőjében, több mint 5000 néző előtt, és szombaton Norvégia ellen az aranyért léphet pályára!

A Magyar Kézilabda Szövetség péntek esti beszámolója szerint fantasztikus hangulatban, telt ház előtt kezdődött az elődöntő. Koreai gólt követően Háfra szerezte az első magyar gólt. Támadásban jól működtek a magyar figurák, folyamatosan vezettünk. Korea próbált gyorsítani a játékon, és egyenlített az első negyedóra végén, majd lehetőséget kapott Kácsor és Szabó is. 2-0-ra nyertünk meg egy emberhátrányt, a 22. percben időt kért Korea (11-8). Kácsor remekelt támadásban, a 26. percben pedig Golovin Vlagyimir tette le a T-betűt (13-9). Pontatlanabbá váltak a magyar támadások, Korea zárkózott, de Lakatos gólja révén három gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Jól kezdte a folytatást a magyar csapat, az ázsiaiak hamar időt kértek, felváltva estek a gólok, a 43. percben 23-19-nél magyar időkérés következett. Korea megnyitotta a védelmét, mindkét csapat sokat hibázott, de Klujber labdaszerzés után az üres kapuba talált. Kockáztattak a koreaiak, de hibáztak is, Binó röbbször hárított, 29-24-nél kezdődött az utolsó négy perc. Az ázsiaiak nem tudtak újítani, öt gólos magyar siker született, így a mieink szombaton 20 órától Norvégia ellen a világbajnoki címért játszanak! Gratulálunk!

Golovin Vlagyimir: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a koreai válogatott stílusa különbözik az európai játéktól. Megpróbáltunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni. Bár nem sikerült mindent végrehajtani, amit elterveztünk, a közönség belehajszolt minket a sikerbe és a fináléba.

Háfra Noémi: – A meccs előtt láttuk a közösségi médiában, illetve a TV-ben is, hogy nagyon sokan lesznek és elkelt az összes jegy. Számítottam erre és nagyon örültem neki, motiválóan hatott a csapatra. A döntő előtt egy nappal nagyon elfáradtunk, inkább agyban van, amit frissíteni kéne, úgyhogy most megyünk pihenni, hogy holnap sok energiával tudjunk játszani. Annak ellenére, hogy holnap játszunk utoljára közösen együtt, ezzel még kevésbé tudtunk foglalkozni, mert a koreai taktikán gondolkoztunk, hogy mit kell majd alkalmaznunk a meccs alatt. Az egész vb alatt építkeztünk fokozatosan és itt vagyunk a végén, a döntőben.

Kácsor Gréta: – Amikor pályára küldött az edzőnk, mondta, hogy lőjek át és húzzam vissza a felső sarokba. És ez bejött. Azt is hozzátette, hogy a védekezés a lényeg, valamint a bátor játék. A norvégok ellen a legfontosabb az akarat lesz, és hogy ne álljunk meg még akkor sem, ha hátrányban leszünk. Mennünk kell előre. Itt most már nem állhatunk meg, nyernünk kell. Nagyon boldogok vagyunk!

Női junior világbajnokság, Debrecen

Elődöntők: 
MAGYARORSZÁG-KOREAI KÖZTÁRSASÁG 30-25 (14-11)
Játékvezetők: Antics, Jakovljevics (szerbek).

MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor 1, Faluvégi 3, Giricz, Háfra 7, Hornyák, Kácsor 3 (1), Klujber 6, Kuti 2, Lakatos 4, Márton 1, Pásztor 2, Szabó K., Tóvizi 1
Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.

KOREA: Jeong, Park J., Kim Su. (kapusok), Chung 1, Heo, Jung, Kim G., Kim So. 2, Kim Y. 6, Lee H. 1, Lee K., Lee S., Moon 4, Shin D. 4, Shin J. 3, Song 4 (1).
Szövetségi edző: Hanjoon Cho.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/1.

A másik elődöntő végeredménye:

OROSZORSZÁG-NORVÉGIA 23-30 (12-14)

Az 5-8. helyért:
HOLLANDIA-FRANCIAORSZÁG 29-23 (17-13)
ROMÁNIA-DÁNIA 20-29 (11-13)

A szombati zárónap programja

A 7. helyért:
12:30 Franciaország-Románia

Az 5. helyért:
15:00 Hollandia-Dánia

A 3. helyért:
17:30 Oroszország-Koreai köztársaság

Döntő:
20:00 Norvégia-Magyarország

fotó: Magyar Kézilabda Szövetség