A magyar válogatott egy helyet javított a FIFA-világranglistáján

Februárhoz képest egy helyet előrelépve jelenleg az 51. pozíciót foglalja el férfi A-válogatottunk a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség legfrissebb rangsorában.

Az mlsz.hu közlése szerint az első Eb-selejtező mérkőzések után kiadta legfrissebb világranglistáját a FIFA, amelyen Magyarország éppen csak nem fért be az első ötvenbe. Ugyanúgy 1419 pontja van férfi A-válogatottunknak, mint a minket követő Bulgáriának, illetve Montenegrónak, amellyel szeptember 5-én idegenbeli felkészülési mérkőzést játszik majd csapatunk. Mivel Magyarország ötfős csoportba került a decemberi, Eb-selejtező sorsoláson, így a válogatott szeptemberi és novemberi programjában egy–egy barátságos mérkőzés is szerepel. Ezek közül az elsőt játsszuk majd balkáni együttessel, amely egyébként – Bulgáriához hasonlóan – rontott korábbi helyezésén.

A világranglista élén Belgium áll, míg a világbajnok franciák a másodikok, Brazília a harmadik, a vb-döntős horvát csapat – amelyet március 24-én 2–1-re legyőzött válogatottunk – az ötödik.

női világranglistát utoljára március 29-én frissítették, Markó Edina együttese két helyet visszaesve a 45. helyen áll és 1527 pontja van.

A 2020-es Európa-bajnokság selejtezőinek következő hazai találkozójára, a Magyarország–Wales mérkőzésre május 10-én indul a jegyértékesítés.