Az asztaliteniszezők is megszerezték első kvótáikat

Az ITTF keddi közlemény szerint már hivatalos: utazik Párizsba a Madarász Dóra, Ecseki Nándor asztalitenisz vegyes párosunk.

A magyar szövetség közlése szerint az Ecseki Nándor és Madarász Dóra alkotta asztalitenisz vegyes páros jelentős mérföldkőhöz érkezett sportpályafutásukban, ugyanis kvótát szereztek a közelgő párizsi olimpiára. A magyar duó már korábban is reménykeltő helyzetben volt, de az indulási joguk csak a hivatalos ötkarikás rangsor keddi zárásakor erősödött meg, amikor a nemzetközi szövetség nyilvánosságra hozta a kvótát szerzett párosok listáját.

„Bár tudtuk, hogy a pontok állása szerint meglesz a kvóta, a nemzetközi szövetség hivatalos közleményével vált véglegessé, hogy utazhatunk Párizsba, ami leírhatatlan érzéssel tölt most el. Büszkék vagyunk, hogy hazánkat képviselhetjük az ötkarikás játékokon.”

 – nyilatkozta a második olimpiájára készülő Madarász.

Az idei játékokon vegyes párosban összesen 16 egység vehet részt. A házigazda franciák automatikusan indulnak, míg a kontinentális kvalifikációs tornákról öt, az áprilisi havirovi selejtezőről pedig négy egység jutott ki. További hat duó a keddi világranglistáról került be a párizsi mezőnybe. A magyar páros a kínai, dél-koreai, japán, tajvani és román egységek mögött szerezte meg az utolsó kijutó helyet.

„Izgalmas volt az utóbbi fél év, hiszen Dórival és az egész stábbal azon dolgoztunk, hogy bebiztosítsuk a kijutást ranglistáról, de még most, a hivatalos közlemény után is hihetetlen és egyben csodálatos érzés, hogy életem első olimpiáján vehetek részt, hazámat képviselve. Azt hiszem ez minden válogatott játékos álma és karrierem csúcspontja.” 

– foglalta össze érzéseit Ecseki Nándor.

Madarász Dóra, aki Budaörsön játszik, Tokió után második olimpiájára készülhet, míg Ecseki Nándor – aki az osztrák Welsben és itthon, Cegléden is szerepel – először lesz részese az ötkarikás játékoknak. Az asztaliteniszben ez az első magyar párizsi indulási jog, de további lehetőségek is adódhatnak egyéni számban a részvétel kiharcolására – a jövő heti szarajevói selejtezőn, illetve a világranglistáról.

 

fotó: Sportmenü / Róth Tamás