Jövő hét derekán engedik el Sterbik Árpádot a Balatonfüredi Szívkórházból

A 44 éves kapuslegendának már 2011-ben is voltak nehéz napjai.

Az intenzív osztályt ugyan   már elhagyhatta, a Balatonfüredi Állami Szívkórházból viszont előreláthatóan csak a jövő hét derekán engedik el a kézilabda legenda Sterbik Árpádot, akinél az elmúlt kedden Veszprémben szívinfarktust állapítottak meg, ezért gyors orvosi beavatkozásra volt szükség. Az SzPress Hírszolgálat úgy értesült, hogy a 44 éves sportember már panaszmentes és jól érzi magát, de jövő kedden még egy koszorúértágító kisebb műtétet is elvégeznek rajta az ország legnagyobb kardiológiai rehabilitációs intézetében.

A Telekom Veszprém volt játékosának és jelenlegi kapusedzőjének már 2011-ben is voltak nehéz napjai, amikor még az Atlético Madrid és a spanyol válogatott játékosa volt. Elsőként a klubja jelentette be, hogy szívritmus zavarai miatt műtét vár a kapusára, ezért nem lehet ott a 2012. évi Európa-bajnokságon. A sikeres operációnak köszönhetően Sterbik gyorsan felépült, így visszatérve a társai közé tagja lehetett a  2013-ban világbajnoki győzelmet arató spanyol válogatottnak. Nem szorosan tartozik ide, de Sterbik pályafutásának különleges eseménye volt a 2018-as Európa-bajnokság is, amelynek csoportmérkőzéseit készenléti tartalékként Veszprémből tévénézőként követte. Egészen addig, amíg az elsőszámú kapus Pérez de Vargas sérülése miatt hirtelen szükség lett rá, ezért 24 óra leforgása alatt a helyosztó mérkőzések színhelyén, Zágrábban kellett lennie. Beugrása jobban nem is sikerülhetett volna: bravúros védéseinek köszönhetőn a spanyol válogatott nyerte a kontinensbajnokságot.

„Tartjuk a kapcsolatot Árpival, vele együtt örülünk, hogy hamarosan elhagyhatja a füredi szívkórházat

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak dr. Mahunka Zsolt, a Telekom Veszprém csapatorvosa, a szakmai stáb tagja.

– A jövő hét vége felé tudjuk meg, hogy a kezelőorvosai milyen tanácsokkal látják el, a rehabilitációnak milyen formáit és időtartamát javasolják. Az már most kijelenthető, hogy pihenésre és nyugalomra lesz szüksége a kapusedzőnknek, akinek élete a kézilabdázás, de számára a jelszó most csak az óvatosság lehet.”

 

Szalay Péter (SzPress Hírszolgálat)

 

Fotó: handballveszprem.hu